Покрајински секретар Иванишевић у општини Нови Бечеј: ставити акценат на развој привредне и туристичке инфраструктуре

 

Нови Бечеј, 18. март 2021. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, са сарадницима, боравио је у радној посети општини Нови Бечеј, где се најпре састао са председником Општине, Сашом Максимовићем. Иванишевић и Максимовић су се овом приликом дотакли актуелних тема у области привреде, као и посебно угрожене привредне гране, туризма, који тренутно трпи највеће поседице због мера услед  пандемије ширења вируса Covid-19.

Секретар Иванишевић је истакао да је дух средине Новог Бечеја очуван, јер је од изузетне важности очувати дух традиције и историје.

,,Управо овде је историја сачувана, овде је традиција испоштована, стога постоји спремност да се настави са сарадњом и да се она и унапреди. Не можемо говорити о будућности ако не познајемо прошлост. Идеја јесте да заједно са локалним самоуправама креирамо конкурсе којима ће Секретаријат у овој и наредним годинама помагати туристичку инфраструктуру. Нама је партнер у туризму на нивоу локалне самоуправе увек локална туристичка организација. Потрудићемо се да на нивоу целе покрајине развијемо локалне туристичке организације јер су оне од стратешког значаја”, рекао је Иванишевић који је најавио и предстојеће конкурсе Секретаријата, из области привреде, туризма, а посебно запошљавања.

,,Разговарали смо и привреди у Новом Бечеју, евидентно је да овде послује много инвеститора, а упознат сам и са планом развоја нове привредне зоне”, рекао је секретар.

Председник општине, Саша Максимовић, је нагласио да Општина има прегршт припремљених пројеката и оних који су у припреми, а који подразумевају привреду, инфраструктуру, саобраћај, комуналне делатности, с тим што је у оквиру данашњег сусрета акценат стављен на област унапређења туристичке инфраструктуре. Он је представио све релевантне теме и активности Општине у наредном периоду.

Учесници су се сложили да ова Општина има много да понуди у готово свим гранама и аспектима, али и да је потребно наставити са улагањима, па чак и интензивирати сарадњу и пружање институционалне подршке.

Секретар Иванишевић разговарао је данас и са директором Туристичке организације Нови Бечеј. Директор Саша Дујин је представио рад организације, Инфо центра, сувенирнице, те скренуо пажњу и на оне објекте и целине којима управља ТО Нови Бечеј.

Делегација Покрајинског секретаријата за привреду и туризам упознала се са привредним, културно-историјским и туристичким ресурсима ове средњобанатске општине и боравила у обиласку спомен музеја и етно куће „Главашева кућа“ која је под управом општине, житног магацина и марине ,,Градиште“, једине марине овог типа на реци Тиси.

Учесници посете били су заменик покрајинског секретара, Палимир Тот, и помоћник покрајинског секретара за област туризма, Милан Јарић.