Покрајински секретар Иванишевић са Туристичком организацијом Града Требиње

Покрајински секретар за привреду и туризам, др ненад Иванишевић, састао се данас представницима Туристичке организације Града Требиња, који су у посети АП Војводини и Новом Саду, а како би се што боље повезали и посетили туристичке знаменитости и ресурсе покрајине. Учесници састанка били су помоћник покрајинског секретара, Милан Јарић, и директор Туристичке организације Војводине, др Наташа Павловић, са сарадницима.

Секретар Иванишевић је истакао да је циљ данашњег сусрета конкретизација договора око два конкретна предлога који унапређују даљу сарадњу Секретаријата, ТОВ-а и ТО Требиње – одржавање манифестације ,,Дани војводине у Требињу“ и учешће на павиљону Секретаријата на Сајму туризма у Београду.

,,Требиње је један најбољих регионалних примера како се туризам развија и како се, за кратко време, добрим управљањем дестинацијом може постићи много. Манифестацију Дани Војводине која ће се одржати и у Требињу, а за шта смо определили средства, реализујемо заједно са ТОВ-ом. Позивамо ТО требиње да буде гост на павиљону Покрајинског секретаријата за привреду и туризам у оквиру Међународног сајма туризма на Београдском сајму, који се враћа на велика врата и на коме ћемо опет сви бити заједно. Требиње заскужује да му посветимо један посебан дан, јер ће наш павиљон бити подељен по целинама“, рекао је Иванишевић, додавши да ће се павиљону Секретаријата на сајму у Београду који ће бити одржан у марту месецу, бити представљено културно благо војводине као туристички потенцијал, потенцијали Фрушке горе, манифестације и друго.

Секретар Иванишевић је додао да је фокус данашњег сусрета, поред туризма, и повезивање актера у привреди, те да ће на данима Војводине у Требињу бити представљена Војводина као центар туризма, пре свега гастротуризма, ИТ регионални центар и центар дигитализација у многим секторима привреде.

,,Поред пројекта Војвођански ручак, који ћемо представити са ТОВ-ом, биће представљена Војводина као центар информационих технологија у региону и Војводина као центар дигиталне пољопривреде. Представићемо Војводину у целом комплексу питања на које имамо одговоре и на које смо поносни“, рекао је Иванишевић.

Директор ТО Требиње, Мирјана Путица, истакла је, у току разговора, све појединости које су важне за представљање ресурса овог града, културно – историјске, туристичке и друге ресурсе Града Требиње, те шта он може да понуди туристима из Војводине, као и на који начин би се поједине локалне самоуправе са територије Војводине могле путем својим локалних туристичких организација и дестинацијског менаџмента, повезивати у наредном периоду, те тиме интензивирати сарадњу на нивоу дестинацијског туризма.

Након сусрета у Покрајинској влади, делегација је посетила Инфо центар Туристичке организације Војводине на Булевару Михајла Пупина, где су се уверили у савремену инфраструктуру и логистику покрајинске кровне туристичке организације.

У току сутрашњег дана, делегација из требиња посетиће и учествовати на суботичкој манифестацији ,,Херцеговачко вече“, на којој се истиче културна баштина, дијаспора, те особености и традиција народа чије ,,богатство различитости“ краси Војводину.