Pokrajinski sekretar Ivanišević sa Turističkom organizacijom Grada Trebinje

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr nenad Ivanišević, sastao se danas predstavnicima Turističke organizacije Grada Trebinja, koji su u poseti AP Vojvodini i Novom Sadu, a kako bi se što bolje povezali i posetili turističke znamenitosti i resurse pokrajine. Učesnici sastanka bili su pomoćnik pokrajinskog sekretara, Milan Jarić, i direktor Turističke organizacije Vojvodine, dr Nataša Pavlović, sa saradnicima.

Sekretar Ivanišević je istakao da je cilj današnjeg susreta konkretizacija dogovora oko dva konkretna predloga koji unapređuju dalju saradnju Sekretarijata, TOV-a i TO Trebinje – održavanje manifestacije ,,Dani vojvodine u Trebinju“ i učešće na paviljonu Sekretarijata na Sajmu turizma u Beogradu.

,,Trebinje je jedan najboljih regionalnih primera kako se turizam razvija i kako se, za kratko vreme, dobrim upravljanjem destinacijom može postići mnogo. Manifestaciju Dani Vojvodine koja će se održati i u Trebinju, a za šta smo opredelili sredstva, realizujemo zajedno sa TOV-om. Pozivamo TO trebinje da bude gost na paviljonu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam u okviru Međunarodnog sajma turizma na Beogradskom sajmu, koji se vraća na velika vrata i na kome ćemo opet svi biti zajedno. Trebinje zaskužuje da mu posvetimo jedan poseban dan, jer će naš paviljon biti podeljen po celinama“, rekao je Ivanišević, dodavši da će se paviljonu Sekretarijata na sajmu u Beogradu koji će biti održan u martu mesecu, biti predstavljeno kulturno blago vojvodine kao turistički potencijal, potencijali Fruške gore, manifestacije i drugo.

Sekretar Ivanišević je dodao da je fokus današnjeg susreta, pored turizma, i povezivanje aktera u privredi, te da će na danima Vojvodine u Trebinju biti predstavljena Vojvodina kao centar turizma, pre svega gastroturizma, IT regionalni centar i centar digitalizacija u mnogim sektorima privrede.

,,Pored projekta Vojvođanski ručak, koji ćemo predstaviti sa TOV-om, biće predstavljena Vojvodina kao centar informacionih tehnologija u regionu i Vojvodina kao centar digitalne poljoprivrede. Predstavićemo Vojvodinu u celom kompleksu pitanja na koje imamo odgovore i na koje smo ponosni“, rekao je Ivanišević.

Direktor TO Trebinje, Mirjana Putica, istakla je, u toku razgovora, sve pojedinosti koje su važne za predstavljanje resursa ovog grada, kulturno – istorijske, turističke i druge resurse Grada Trebinje, te šta on može da ponudi turistima iz Vojvodine, kao i na koji način bi se pojedine lokalne samouprave sa teritorije Vojvodine mogle putem svojim lokalnih turističkih organizacija i destinacijskog menadžmenta, povezivati u narednom periodu, te time intenzivirati saradnju na nivou destinacijskog turizma.

Nakon susreta u Pokrajinskoj vladi, delegacija je posetila Info centar Turističke organizacije Vojvodine na Bulevaru Mihajla Pupina, gde su se uverili u savremenu infrastrukturu i logistiku pokrajinske krovne turističke organizacije.

U toku sutrašnjeg dana, delegacija iz trebinja posetiće i učestvovati na subotičkoj manifestaciji ,,Hercegovačko veče“, na kojoj se ističe kulturna baština, dijaspora, te osobenosti i tradicija naroda čije ,,bogatstvo različitosti“ krasi Vojvodinu.