Покрајински секретар Иванишевић: Потписивањем Протокола о сарадњи са Новосадским сајмом обнављамо и унапређујемо сарадњу и у 2022. години

На Новосадском сајму данас је уприличено свечано потписивање Протокола о сарадњи између Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Сајма, а којим се уређују опсег, услови и начин сарадње, међусобна права и обавезе са заједничким циљем организације сајмова и сајамских манифестација у области привреде и туризма.

Потписници Протокола су покрајински секретар др Ненад Иванишевић и генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић.

Обезбеђивањем ефикасне размене информација и међусобном оперативном комуникацијом, Иванишевић и Цветковић су се усагласили око кључних тачака на којима се заснива успешна сарадња овог Секретаријата и Сајма, а посебно у погледу пружања информација привредницима и предузетницима о сајмовима и сајамским манифестацијама из области привреде и туризма, рада на обостраној промоцији догађаја, те организацији заједничких догађаја у циљу унапређења сарадње, кроз заједничко наступање и афирмативан приступ привреди, манифестационом туризму и сајамској индустрији.

Потписивањем овог Протокола, Секретаријат и Сајам иду у сусрет заједничким догађајима, попут Сајма предузетништва који се ове године одржава 24. и 25. марта, као и Сајма туризма, који у 2022. години добија засебан термин, те ће бити одржан у периоду од 17. до 19. новембра.

,,Дочекали смо да можемо да се окупљамо на најбољем месту – на Новосадском сајму. Инсистирамо да сарађујемо са најбољима, а Новосадски сајам то јесте, оно најбоље из Војводине у погледу сајамског потенцијала. Стога потписујемо Протокол, јер желимо да у сарадњи са најбољима будемо још бољи“, рекао је покрајински секретар Иванишевић, истакавши да ће засигурно један део манифестација у току године које организује Секретаријат бити реализован на Новосадском сајму.

На данашњој конференцији за медије је, између осталог, истакнуто и да, уласком у ову годину Новосадски сајам улази у период припрема и за 2023. годину тачније годину када се обележава сто година Сајма и деведесет година Пољопривредног сајма.

,,Данашње потписивање је формализација наших досадашњих односа и претходне сарадње. На нашој апликацији expoonline креирали смо прву сарадњу са Секретаријатом и организовали Сајам предузетништва прошле године. То представља добар пример, јер смо предузетницима помогли да остваре комуникацију са тржиштем. Ове године, исти Сајам правимо у оквиру простора на Новосадском сајму“, рекао је директор Цветковић, додавши да је поред поменутог било и других манифестација где је учествовао Секретаријат за привреду као и да су бројни корисници средстава Секретаријата своје активности реализовали на Сајму који има најбољу инфраструктуру у области сајамске индустрије.

Поред тога, Сајам је посебно данас издвојио и прве приредбе у марту – Сајам књига и Изложбу уметности Art Expo од 3. до 10. Марта, као и Сајам образовања ,,Путокази“ који се одржава 9. и 10. марта 2022. године, најавивши бројна дешавања која се могу пронаћи у календару на њиховом веб сајту.