Pokrajinski sekretar Ivanišević: Potpisivanjem Protokola o saradnji sa Novosadskim sajmom obnavljamo i unapređujemo saradnju i u 2022. godini

Na Novosadskom sajmu danas je upriličeno svečano potpisivanje Protokola o saradnji između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Sajma, a kojim se uređuju opseg, uslovi i način saradnje, međusobna prava i obaveze sa zajedničkim ciljem organizacije sajmova i sajamskih manifestacija u oblasti privrede i turizma.

Potpisnici Protokola su pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević i generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković.

Obezbeđivanjem efikasne razmene informacija i međusobnom operativnom komunikacijom, Ivanišević i Cvetković su se usaglasili oko ključnih tačaka na kojima se zasniva uspešna saradnja ovog Sekretarijata i Sajma, a posebno u pogledu pružanja informacija privrednicima i preduzetnicima o sajmovima i sajamskim manifestacijama iz oblasti privrede i turizma, rada na obostranoj promociji događaja, te organizaciji zajedničkih događaja u cilju unapređenja saradnje, kroz zajedničko nastupanje i afirmativan pristup privredi, manifestacionom turizmu i sajamskoj industriji.

Potpisivanjem ovog Protokola, Sekretarijat i Sajam idu u susret zajedničkim događajima, poput Sajma preduzetništva koji se ove godine održava 24. i 25. marta, kao i Sajma turizma, koji u 2022. godini dobija zaseban termin, te će biti održan u periodu od 17. do 19. novembra.

,,Dočekali smo da možemo da se okupljamo na najboljem mestu – na Novosadskom sajmu. Insistiramo da sarađujemo sa najboljima, a Novosadski sajam to jeste, ono najbolje iz Vojvodine u pogledu sajamskog potencijala. Stoga potpisujemo Protokol, jer želimo da u saradnji sa najboljima budemo još bolji“, rekao je pokrajinski sekretar Ivanišević, istakavši da će zasigurno jedan deo manifestacija u toku godine koje organizuje Sekretarijat biti realizovan na Novosadskom sajmu.

Na današnjoj konferenciji za medije je, između ostalog, istaknuto i da, ulaskom u ovu godinu Novosadski sajam ulazi u period priprema i za 2023. godinu tačnije godinu kada se obeležava sto godina Sajma i devedeset godina Poljoprivrednog sajma.

,,Današnje potpisivanje je formalizacija naših dosadašnjih odnosa i prethodne saradnje. Na našoj aplikaciji expoonline kreirali smo prvu saradnju sa Sekretarijatom i organizovali Sajam preduzetništva prošle godine. To predstavlja dobar primer, jer smo preduzetnicima pomogli da ostvare komunikaciju sa tržištem. Ove godine, isti Sajam pravimo u okviru prostora na Novosadskom sajmu“, rekao je direktor Cvetković, dodavši da je pored pomenutog bilo i drugih manifestacija gde je učestvovao Sekretarijat za privredu kao i da su brojni korisnici sredstava Sekretarijata svoje aktivnosti realizovali na Sajmu koji ima najbolju infrastrukturu u oblasti sajamske industrije.

Pored toga, Sajam je posebno danas izdvojio i prve priredbe u martu – Sajam knjiga i Izložbu umetnosti Art Expo od 3. do 10. Marta, kao i Sajam obrazovanja ,,Putokazi“ koji se održava 9. i 10. marta 2022. godine, najavivši brojna dešavanja koja se mogu pronaći u kalendaru na njihovom veb sajtu.