Покрајински секретар Иванишевић и директорица ТОВ-а Павловић: Заједничко деловање на свим пољима у области туризма у АП Војводини удруживањем знања и капацитета

Нови Сад, 9. април 2021. – Да су солидарност и заједничко деловање у оквиру надлежности Покрајинског секретаријата за привреду и туризам један од основних метода рада, показује и данашњи сусрет покрајинског секретара за привреду и туризам, др Ненада Иванишевића, са директорицом Туристичке организације Војводине, др Наташом Павловић, који је резултирао договорима око заједничких активности и наступа у наредном периоду.

Покрајински секретар Иванишевић је најавио заједничку организацију туристичких сусрета у АП Војводини, који би требало да почну са реализацијом у мају текуће године, са циљем упознавања туристичких потенцијала на територији локалних самоуправа. Поред тога, креирана је и дигитална платформа под називом ,,Market Place“ у оквиру које ће бити презентовани сви туристички производи, као и њихов пласман, а на којој ће се одвијати и разне врсте едукација посвећених, пре свега, дигиталном маркетингу у области туризма и угоститељства, што је од изузетног значаја за ову делатност.

Директорица ТОВ-а је истакла да поменута дигитална платформа представља јединствену платформу на територији Србије и место где ће бити предвиђене обуке не само за све туристичке организације, већ и предузетнике и туристичке посленике, занатлије и пољопривредне произвођаче. Сам ,,Market Place“ ће поред поменутог обухватати и регистроване смештајне капацитете у оквиру овог јединственог система.

Поред наведеног, планирана је и организација догађаја под називом ,,Војвођански ручак“.

Секретар Иванишевић и директорица Павловић су се усагласили да ће у наредном периоду све активности у области туризма, као и већина догађаја, манифестација и пројеката ове организације и ресорног Секретаријата бити реализована у заједничкој режији, удруживањем знања, ресурса, капацитета и иницијатива за значајнијим подизањем нивоа туризма и туристичке понуде на територији АП Војводине.