Pokrajinski sekretar Ivanišević i direktorica TOV-a Pavlović: Zajedničko delovanje na svim poljima u oblasti turizma u AP Vojvodini udruživanjem znanja i kapaciteta

Novi Sad, 9. april 2021. – Da su solidarnost i zajedničko delovanje u okviru nadležnosti Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam jedan od osnovnih metoda rada, pokazuje i današnji susret pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, dr Nenada Ivaniševića, sa direktoricom Turističke organizacije Vojvodine, dr Natašom Pavlović, koji je rezultirao dogovorima oko zajedničkih aktivnosti i nastupa u narednom periodu.

Pokrajinski sekretar Ivanišević je najavio zajedničku organizaciju turističkih susreta u AP Vojvodini, koji bi trebalo da počnu sa realizacijom u maju tekuće godine, sa ciljem upoznavanja turističkih potencijala na teritoriji lokalnih samouprava. Pored toga, kreirana je i digitalna platforma pod nazivom ,,Market Place“ u okviru koje će biti prezentovani svi turistički proizvodi, kao i njihov plasman, a na kojoj će se odvijati i razne vrste edukacija posvećenih, pre svega, digitalnom marketingu u oblasti turizma i ugostiteljstva, što je od izuzetnog značaja za ovu delatnost.

Direktorica TOV-a je istakla da pomenuta digitalna platforma predstavlja jedinstvenu platformu na teritoriji Srbije i mesto gde će biti predviđene obuke ne samo za sve turističke organizacije, već i preduzetnike i turističke poslenike, zanatlije i poljoprivredne proizvođače. Sam ,,Market Place“ će pored pomenutog obuhvatati i registrovane smeštajne kapacitete u okviru ovog jedinstvenog sistema.

Pored navedenog, planirana je i organizacija događaja pod nazivom ,,Vojvođanski ručak“.

Sekretar Ivanišević i direktorica Pavlović su se usaglasili da će u narednom periodu sve aktivnosti u oblasti turizma, kao i većina događaja, manifestacija i projekata ove organizacije i resornog Sekretarijata biti realizovana u zajedničkoj režiji, udruživanjem znanja, resursa, kapaciteta i inicijativa za značajnijim podizanjem nivoa turizma i turističke ponude na teritoriji AP Vojvodine.