Покрајински секретаријат за привреду и туризам и ове године наступа на 45. Међународном сајму туризма у Београду у оквиру Павиљона и ,,Винске улице“

Покрајински секретар за привреду и труризам, др Ненад Иванишевић, учествовао је на свечаном отварању Павиљона Секретаријата на 45. Међународном сајму туризма, који је данас био један од најпосећенијих изложбених простора у Хали 1 Београдског сајма.

,,Када смо заједно и када сви заједно настипамо, онда то изгледа овако, имамо највиши осмеха у хали. Хвала што све ове године поксзуемо, поксзуемо да је Србија најлепша земља на свету и да је Војводина најлепша регија у Србији. Одлучили смо да представимо проузводе, вино, храну, манифестације. Највеће благо су људи и ко год да је посетио Војводину као путник, туриста, бизнисмен, понео је најлепше утиске и пожелео да се врати. Наш наступ у оквиру Павиљона и Винске улице има то за циљ, колико је лепо бити гост у Војводини и колико гости често постају домаћини”, рекао је Иванишевић.

Овом приликом, присутнима су се обратити партнери, коизлагачи и почасни гости Секретаријата, а Павиљон је отворио државни секретар у Министарству туризма и омладине Републике Србије, Урош Кандић.

Учесници овогодишњег свечаног отварања Павиљона су директор Гаранцијског фонда АП Војводине, генерални директор Новосадског сајма, Никола Ловрић, дугогодишњи партнер Секретаријата, и градоначелник Града Зрењанина, Симо Салапура као представник града носиоца ознаке квалитета ,, Најбоље из Војводине” за организацију манифестације ,,Beer Fest”.

Земља партнер Покрајинског секретаријата за привреду и туризам је Индија, те деуи на самом Павиљону представила Амбасада Индије у Београду.

Њ.Е. амбасадорка Индије Шубдаршини Трипати, исказала је задовољство и част што и ове године амбасада ове најмногољудније земље може да представи своје туристичке потенцијале широј јавности у Србији.

Овогодишњи 45. Међународни сајам туризма на Београдском сајму се одржава од 22. до 25. фебруара 2024. године, а Секретаријат ће са партнерима и коизлагачима представљати своје програме у току сва четири дана Сајма, уз одговарајуће тематске целине.

Поред тога, Секретаријат је подржао и другу по реду ,,Винску улицу“ на 45. Међународном сајму туризма, чије је отварање предвиђено у петак 23.02.2024. године у 11 часова, у пролазу између Хале 1 и Хале 2 који ће бити место окупљања најпрестижнијих винарија претежно фрушкогорског виногорја, али и произвођача вина и грожђа из других винских регија АП Војводине.