Отворен 19. по реду ,,Serbia Fashion Week”

У аули Новосадског сајма вечерас је одржано свечано отварање пролетњег издања српске недеље високе моде „Сербиа Фасхион Wеек“, који је ове године део пројекта „Европска престоница културе 2022“. „Сербиа Фасхион Wеек“ се ове године одржава од 26. до 30. априла у Новом Саду и реализује се на више локација у Новом Саду.

Манифестацију је свечано отворила председница ,,Serbia Fashion Week” Светлана Хорват, а присутнима се обратио и покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић.

,,Војводина, поред тога што је центар ИТ индустрије, дигиталне пољопривреде, је и центар моде за шта је заслужан Serbia Fashion Week. Наставићемо да подржавамо овакве манифестације, јер нико не може да има дилему да све нас треба окупљати на овај начин и уживати у лепоти”, рекао је Иванишевић.

Организатори су се и овога пута потрудили да, поред домаћих дизајнера, представе и нове колекције бројних гостију из региона, Европе и света, чиме манифестација још једном потврђује свој међународни карактер.

Председница српске националне недеље моде, Светлана Хорват, обратила се еминентним званицама и поштоваоцима модне индустрије, те је званично отворила 19. по реду ,,Serbia Fashion Week“, за који се каже да је своје место нашао међу првих пет најзначајнијих недеља моде у Европи, а свакако се убраја у најзначајнију манифестацију у оквиру модне индустрије у Југоисточној Европи.

Прво вече је обогаћено са три блока модних ревија, а своје нове колекције су представили „SPES line“ дизајнерке Јоване Живковић, „RА“ Теодоре Раденковић и „TMV Fashion“ Србија, након чега је уследила ревија дизајнерке Сање Величковић из Словенија и Александер Братшера (Алеxандер Братсцхер) из Србије. Последња у низу вечерашњих ревија је била ревија Јадранке Шеготе из Хрватске и српске модне куће ,,LASHER“.

Нови Сад ће у току пет дана манифестације угостити преко 60 модних дизајнера, како кроз модне ревије, тако и у оквиру стручних предавања и радионица које ће водити неки од најеминентнијих стручњака из Европе, талентовани студенти и млади дизајнери са чак преко 30 академија.

Пре самог отварања уприличена и презентација и дегустација производа и услуга који су прошле године понели ознаку квалитета ,,Најбоље из Војводине” који додељује Покрајински секретаријат за привреду и туризам.