Otvoren 19. po redu ,,Serbia Fashion Week“

U auli Novosadskog sajma večeras je održano svečano otvaranje proletnjeg izdanja srpske nedelje visoke mode „Serbia Fashion Week“, koji je ove godine deo projekta „Evropska prestonica kulture 2022“. „Serbia Fashion Week“ se ove godine održava od 26. do 30. aprila u Novom Sadu i realizuje se na više lokacija u Novom Sadu.

Manifestaciju je svečano otvorila predsednica ,,Serbia Fashion Week“ Svetlana Horvat, a prisutnima se obratio i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević.

,,Vojvodina, pored toga što je centar IT industrije, digitalne poljoprivrede, je i centar mode za šta je zaslužan Serbia Fashion Week. Nastavićemo da podržavamo ovakve manifestacije, jer niko ne može da ima dilemu da sve nas treba okupljati na ovaj način i uživati u lepoti“, rekao je Ivanišević.

Organizatori su se i ovoga puta potrudili da, pored domaćih dizajnera, predstave i nove kolekcije brojnih gostiju iz regiona, Evrope i sveta, čime manifestacija još jednom potvrđuje svoj međunarodni karakter.

Predsednica srpske nacionalne nedelje mode, Svetlana Horvat, obratila se eminentnim zvanicama i poštovaocima modne industrije, te je zvanično otvorila 19. po redu ,,Serbia Fashion Week“, za koji se kaže da je svoje mesto našao među prvih pet najznačajnijih nedelja mode u Evropi, a svakako se ubraja u najznačajniju manifestaciju u okviru modne industrije u Jugoistočnoj Evropi.

Prvo veče je obogaćeno sa tri bloka modnih revija, a svoje nove kolekcije su predstavili „SPES line“ dizajnerke Jovane Živković, „RA“ Teodore Radenković i „TMV Fashion“ Srbija, nakon čega je usledila revija dizajnerke Sanje Veličković iz Slovenija i Aleksander Bratšera (Alexander Bratscher) iz Srbije. Poslednja u nizu večerašnjih revija je bila revija Jadranke Šegote iz Hrvatske i srpske modne kuće ,,LASHER“.

Novi Sad će u toku pet dana manifestacije ugostiti preko 60 modnih dizajnera, kako kroz modne revije, tako i u okviru stručnih predavanja i radionica koje će voditi neki od najeminentnijih stručnjaka iz Evrope, talentovani studenti i mladi dizajneri sa čak preko 30 akademija.

Pre samog otvaranja upriličena i prezentacija i degustacija proizvoda i usluga koji su prošle godine poneli oznaku kvaliteta ,,Najbolje iz Vojvodine” koji dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.