Обележавање Међународног дана сигурнијег интернета у организацији Центра за несталу и злостављану децу

У просторијама Центра за несталу и злостављану децу, обележен је Међународни дан сигурнијег интернета у организацији овог Центра.

Центар за несталу и злостављану децу, овај дан обележили су представљањем свог рада и својих просторија, а потом панел и дискусијом у Културном центру Новог Сада на тему безбедности деце на интернету.

Презентацији и обележавању Међународног дана сигурнијег интернета присуствовао је покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, као и министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић.

Учесници су, поред рада и организационе структуре Центра, упознати и са линијом за помоћ жртвама интернет насиља.

Секретар Иванишевић је овом приликом рекао да је његово данашње присуство наставак сарадње са Центром и подршка свему што Центар ради, као и Игору Јурићу.

,,Као секретар задужен и за област електронских комуникација у Војводини, сматрам да је наше место управо овде. Пружајући подршку, разговарамо и о конкретним видовима сарадње са г. Јурићем, његовом Фондацијом и са Центром, јер нема развоја телекомуникација ако не сачувамо своју децу, кроз јачање безбедносних аспеката”, рекао је Иванишевић.

Покрајински секретар је додао да ће са Игором Јурићем и Центром за несталу и злостављану децу унапредити сарадњу потписивањем споразума, како би се конкретизовала сарадња, те да је због ресора телекомуникација у оквиру Секретаријата потребно да се оствари сарадња на пољу сигурног интернета.

,,Није само циљ изградити инфраструктуру, већ је циљ и да корисници те инфраструктуре буду безбедни као корисници”, додао је Иванишевић.

Учесник данашњег обележавања Међународног дана сигурнијег интернета у Центру у Новом Саду био је и подсекретар Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Славољуб Арсенијевић.