Obeležavanje Međunarodnog dana sigurnijeg interneta u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu decu

U prostorijama Centra za nestalu i zlostavljanu decu, obeležen je Međunarodni dan sigurnijeg interneta u organizaciji ovog Centra.

Centar za nestalu i zlostavljanu decu, ovaj dan obeležili su predstavljanjem svog rada i svojih prostorija, a potom panel i diskusijom u Kulturnom centru Novog Sada na temu bezbednosti dece na internetu.

Prezentaciji i obeležavanju Međunarodnog dana sigurnijeg interneta prisustvovao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, kao i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić.

Učesnici su, pored rada i organizacione strukture Centra, upoznati i sa linijom za pomoć žrtvama internet nasilja.

Sekretar Ivanišević je ovom prilikom rekao da je njegovo današnje prisustvo nastavak saradnje sa Centrom i podrška svemu što Centar radi, kao i Igoru Juriću.

,,Kao sekretar zadužen i za oblast elektronskih komunikacija u Vojvodini, smatram da je naše mesto upravo ovde. Pružajući podršku, razgovaramo i o konkretnim vidovima saradnje sa g. Jurićem, njegovom Fondacijom i sa Centrom, jer nema razvoja telekomunikacija ako ne sačuvamo svoju decu, kroz jačanje bezbednosnih aspekata“, rekao je Ivanišević.

Pokrajinski sekretar je dodao da će sa Igorom Jurićem i Centrom za nestalu i zlostavljanu decu unaprediti saradnju potpisivanjem sporazuma, kako bi se konkretizovala saradnja, te da je zbog resora telekomunikacija u okviru Sekretarijata potrebno da se ostvari saradnja na polju sigurnog interneta.

,,Nije samo cilj izgraditi infrastrukturu, već je cilj i da korisnici te infrastrukture budu bezbedni kao korisnici“, dodao je Ivanišević.

Učesnik današnjeg obeležavanja Međunarodnog dana sigurnijeg interneta u Centru u Novom Sadu bio je i podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Slavoljub Arsenijević.