Мирослав Васин на обележавању Дана општине Бачки Петровац

Бачки Петровац, 15. октобар 2015.Свечаном седницом којом су председавали председник Општине Бачки Петровац проф. Павел Марчок и председник Скупштине општине Бачки Петровац др Рајко Перић, обележен је Дан ове општине. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, присуствовао је свечаној седници, која је одржана у великој сали општинске зграде.

Да је општина Бачки Петровац једна од најнапреднијих јужнобачких општина у многим сферама привредног и друштвеног живота, потврдио је данас потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин који је присуствовао свечаној седници.
,,Бачки Петровац је типична војвођанска локална самоуправа, по томе што у њој живе припадници неколико националних заједница, превасходно Словаци, потом Срби и Мађари. Свесрдно подржавам овакав начин суживота који је присутан у Бачком Петровцу као и све оне активности које ову општину сврставају у ред напредних општина, јер је Бачки Петровац евидентно једна од општина која бележи раст у свим кључним областима“, истакао је Васин.

Дан општине Бачки Петровац обележава се 15. октобра, на дан ослобођења ове општине у НОБ-у. Свечану седницу Скупштине општине, обогаћену и културно-уметничким програмом, водио је председник Скупштине Бачки Петровац Рајко Перић. Досадашњи рад локалне самоуправе, са посебним освртом на протеклу годину, представљен је од стране председника Општине проф. Марчока, бројним званицама, представницима Покрајинске владе, локалних самоуправа, јавног и приватног сектора, развојних агенција, привредних комора, као и представницима словачке националне заједнице и народноослободилачког рата.