Иванишевић се обратио на првој Међународној конференцији ,,CASB: Здравствени туризам и угоститељство” која је одржана у Београду

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, обратио се у уводном делу конференције међународног карактера која је посвећена здравственом туризму и која се први пут одржава у Београду, у организацији Академије струковних студија Београд.

Академија организује конференцију у сарадњи са Департманом за географију, туризам и хотелијерство Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, Факултетом медицинских наука Универзитета у Крагујевцу и стратешким партнерством са Факултетом спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, а уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Туристичке организације Србије (ТОС) и Колеџа за туризам Ђеђанг (ТЦЗЈ), Хангџоу, Кина.

Представили су се и студенти академских и струковних студија туризма и хотелијерства београдских високо образовних установа, који су у овогодишњим такмичењима освојили чак 23 медаље.

,,Србија је сама по себи интересантно тржиште и ми, који се бавимо туризмом, кроз улагање у туризам и побољшање приватног сектора можемо да кажемо да се инвеститори јављају са жељом да улажу у туризам у Србији. ‘Movenpick’ у Врднику, па долазак ‘Hyatt’- а у Нови Сад, ‘Holiday Inn’-a у Суботицу, и многи други јесу озбиљне иницијативе, али оне не служе ничему уколико млади људи не остану у земљи”, рекао је покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић истакавши да је важно улагати у стручне кадрове у туризму који ће моћи да привређују у својој земљи.

Сама конференција у току једног дана одржавања обухвата неколико тематских области, почев од здравственог туризма, угоститељства, здравља и велнес туризма, а у току стручних панела представљени су стручни радови, уз предавања и радионице, а све са циљем да стручна јавност приближи садржаје здравственог туризма специфичној категорији туриста, као и да се адекватно одговори у погледу услуга, садржаја и инфраструктуре.

Гостујући предавачи конференције били су проф. др Марија Здравковић, спец. др мед. Ана Гифинг, проф. др Вон Сон Шин (Won Sop Shin), Амос Клифорд, оснивач Удружења за терапију природе и шуме АНФТ САД и многи други еминентни стручњаци.