Ivanišević se obratio na prvoj Međunarodnoj konferenciji ,,CASB: Zdravstveni turizam i ugostiteljstvo“ koja je održana u Beogradu

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, obratio se u uvodnom delu konferencije međunarodnog karaktera koja je posvećena zdravstvenom turizmu i koja se prvi put održava u Beogradu, u organizaciji Akademije strukovnih studija Beograd.

Akademija organizuje konferenciju u saradnji sa Departmanom za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Fakultetom medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu i strateškim partnerstvom sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, a uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističke organizacije Srbije (TOS) i Koledža za turizam Đeđang (TCZJ), Hangdžou, Kina.

Predstavili su se i studenti akademskih i strukovnih studija turizma i hotelijerstva beogradskih visoko obrazovnih ustanova, koji su u ovogodišnjim takmičenjima osvojili čak 23 medalje.

,,Srbija je sama po sebi interesantno tržište i mi, koji se bavimo turizmom, kroz ulaganje u turizam i poboljšanje privatnog sektora možemo da kažemo da se investitori javljaju sa željom da ulažu u turizam u Srbiji. ‘Movenpick’ u Vrdniku, pa dolazak ‘Hyatt’- a u Novi Sad, ‘Holiday Inn’-a u Suboticu, i mnogi drugi jesu ozbiljne inicijative, ali one ne služe ničemu ukoliko mladi ljudi ne ostanu u zemlji“, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević istakavši da je važno ulagati u stručne kadrove u turizmu koji će moći da privređuju u svojoj zemlji.

Sama konferencija u toku jednog dana održavanja obuhvata nekoliko tematskih oblasti, počev od zdravstvenog turizma, ugostiteljstva, zdravlja i velnes turizma, a u toku stručnih panela predstavljeni su stručni radovi, uz predavanja i radionice, a sve sa ciljem da stručna javnost približi sadržaje zdravstvenog turizma specifičnoj kategoriji turista, kao i da se adekvatno odgovori u pogledu usluga, sadržaja i infrastrukture.

Gostujući predavači konferencije bili su prof. dr Marija Zdravković, spec. dr med. Ana Gifing, prof. dr Von Son Šin (Won Sop Shin), Amos Kliford, osnivač Udruženja za terapiju prirode i šume ANFT SAD i mnogi drugi eminentni stručnjaci.