Иванишевић потписао споразум о сарадњи са Гаранцијским фондом АП Војводине: Наставак успешне сарадње и у 2022. години

Речима да се заједничким радом може постићи све, покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, започео је данашњу конференцију за медије одржану поводом свечаног потписивања споразума о сарадњи између Секретаријата и Гаранцијског фонда Аутономне покрајине Војводине. Циљ овог Споразума јесте унапређење конкурентности привреде заједничким активностима, пројектима. Поред тога, уређују се опсег, услови и начин сарадње, како би се унапредило пословање обе стране.

Споразум су потписали покрајински секретар, др Ненад Иванишевић и директор Гаранцијског фонда, Ђорђе Раковић.

Секретар Иванишевић је истакао да Секретаријат има добру комуникацију са свим институцијама које је основала Покрајинска влада и које заједно са Секретаријатом помажу привреду у најширем смислу у АП Војводини.

,,Настављамо оно што смо започели прошле године, када смо потписали споразум. Прошлогодишњи износ средстава које смо определили као средства која служе за повећање гарантних потенцијала Гаранцијског фонда су са 20 милиона динара, у овој години, значајно увећана на 70 милиона динара, захваљујући разумевању Покрајинске владе. Сарадња Секретаријата и Гаранцијског фонда је препозната као програмска и тиме је створена директна веза између наших институција“, рекао је Иванишевић, додавши да је сам циљ да што већи број апликаната, како на конкурсима Секретаријата за привреду, тако и на конкурсима Гаранцијског фонда, аплицира за што већа средства, као и да се отвори што више привредних субјеката, подигне ниво смештајних капацитета и да се запосли што већи број људи.

Иванишевић је додао да је од велике важности за Секретаријат и Фонд управо заједничко учешће на предстојећим сајамским манифестацијама, на Сајму предузетништва и старих заната у Новом Саду, те Међународном сајму туризма на Београдском сајму, који ће бити одржани у другој половини марта месеца.

,,Кроз заједништво, показаћемо што је могуће већем броју људи све оно што раде и спроводе и Гаранцијски фонд и Секретаријат за привреду и туризам“, додао је покрајински секретар.

Директор Гаранцијског фонда, Ђорђе Раковић, је истакао да је основна разлика овог у односу на прошлогодишњи споразум управо износ средстава који је значајно увећан.

,,Гаранцијски фонд је препознат као институција која би требало да буде чвршће увезана са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам. Када узмемо у обзир целокупан гарантни потенцијал Фонда, долазимо до укупног износа од 1,4 милијарде динара за 2022. годину, које је Фонд спремио за кориснике наших гарантних линија“, рекао је Раковић, нагласивши да ће на свим предстојећим манифестацијама и сајмовима Гаранцијски фонд наступати заједно са Секретаријатом, што ће постати пракса у оквиру заједничке сарадње у наредном периоду.

Споразум дефинише и сарадњу на пољу размене података и искустава из сопствених делокруга и у оквиру ресора Секретаријата и Фонда, од зајеничког интереса и значаја.