Иванишевић на Каравану женског предузетништва у Новом Саду

У Културној станици Свилара у Новом Саду, покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић обратио се учесницама и предузетницама у оквиру пројекта Караван женског предузетништва – ,,На кафи са предузетницама”, на трећем по реду каравану, и говорио је о подршци коју Секретаријат пружа предузетницама у континуитету.

Иванишевић је нагласио да Покрајинска влада традиционално подржава женско предузетништво, те да има јасно дефинисане конкурсе подршке женском предузетништву, као и да је Покрајински секретаријат за привреду и туризам у претходне три године подржао овај сектор са преко 50 милиона динара.

,,Ако посматрамо укупан бенефит жена предузетница кроз оно што ради Секретаријат, преко 120 милиона су укупно добиле оне жене које доносе одлуке и управљају својим предузећима”, рекао је ресорни секретар, уз напомену да то свакако није довољно, стога ће Секретаријат настојати да понови те јавне конкурсе како би што више предузетница могло да аплицира за неопходна средства из покрајинског буџета.

,,Ова иницијатива и оваква места су одлична да се жене боље упознају и упознају се са изазовима у пословању, те да чују од свих нас на који начин можемо најбоље да им помогнемо”, додао је Иванишевић.

Пројекат „Караван женског предузетништва – на кафи са предузетницама” започет је у организацији Привредне коморе Србије крајем фебруара ове године, са циљем да се подрже мали бизниси које воде жене, као и да се у директној комуникацији са предузетницама размотре сви проблеми и изазови у пословању и могућности подршке, превасходно институционалне.

Бранислава Симанић, директор Сектора предузетништва Привредне коморе Србије, истиче да је циљ овог пројекта да се жене економски оснаже, те да је сам пројекат намењен подршци малим бизнисима које воде жене, као и оним пословима који ће тек постати власништво предузетница.

,,Подршка женском предузетништву од стране државе никада није била већа, а у прилог томе говори податак да данас имамо једну трећину предузећа и предузетничких радњи који су у власништву жена и Србија је у складу са европским просеком, када говоримо о женском предузетништву. Желимо да конкретно на терену, разговарамо са нашим предузетницама, да сагледамо који су њихови проблеми и шта све можемо у наредном периоду да урадимо да би оне биле што успешније”, истакла је Симанић.

Присутнима су се обратили и Тијана Прица, новинар и комуниколог, Катарина Бељић, председник Секције за омладинско предузетништво ПКС, те из праксе Ивана Кораб, власница више бизниса и Марија Тривић, маркетинг стручњак.

Ово је трећи Караван по реду, а планирано је да он обиђе у овом циклусу укупно десет градова и општина на територији Републике Србије.