Иванишевић најавио Сајам предузетништва и старих заната: ове године уз бројне учеснике и госте из света привреде и занатства

Данас је уприличена конференција за медије поводом предстојећег Сајма предузетништва и старих заната који бити одржан у на Новосадском сајму 21. и 22. марта 2022. године. На конференцији су се обратили покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, и генерални директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић.

Сајам предузетништва и старих заната реализује Покрајински секретаријат за привреду и туризам у сарадњи са Новосадским сајмом.

,,Ова и сличне сајамске манифестације су начин да градимо мостове како за Новосадски сајам, тако и за Покрајински секретаријат. Први корак на том мосту је управо понедељак и дан отварања Сајма предузетништва и старих заната који ће бити обогаћен са неколико веома важних панела, почев од актуелних тема попут е-фискализације. Првог дана ће бити уприличена и презентација нове књиге, тачније интерактивног приручника за предузетнике и предузетнице. Реализацијом радионице ткања желимо да промовишемо шта су стари занати. Свој кутак ће имати и жене у науци и предузетнице које ће промовисати женско предузетништво. Овим желимо да поред излагачког дела, дводневни програм буде попуњен и радионицама, како бисмо се дотакли што више актуелних тема“, рекао је секретар Иванишевић.

Он је додао да ће другог дана Сајма посебно бити обрађена тема брендирања производа и заштита интелектуалне својине, с обзиром да постоји велик број произвођача који улажу велике напоре да заштите и брендирају своје производе, а којима Секретаријат жели да пружи подршку и помоћ у том процесу.

Секретар Иванишевић је овом приликом најавио и нови циклус конкурса у области запошљавања, који ће бити расписани 23. марта 2022. године, у укупној вредности преко 40 милиона динара.

Генерални директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић, истакао је да се одмах по завршетку Сајма књига и Сајма образовања ,,Путокази“, те низа концерата и изложби у оквиру календара догађаја у сарадњи са Европском престоницом културе, а по потписаном Протоколу о сарадњи са СЕкретаријатом за привреду, поново реализују заједничке активности, овога пута у виду Сајма предузетништва и старих заната.

,,На овом сајму имамо 22 излагача. Први пут се одржава у реалном формату, јер је протекле године, из објективних разлога, овај Сајам реализован путем ,,Expo Online“платформе. Најавио бих и други део везан за сарадњу са Секретаријатом, а то је Пољопривредни сајам, као и Сајам туризма и тиме отварамо сезону за 2022. годину“, рекао је Цветковић најавивши сутрашње отварање Сајма саобраћаја 2022. као и да је Мађарска потврдила да ће бити земља партнер на следећем 89. Међународном пољопривредном сајму.

Сајам предузетништва и старих заната почиње у понедељак, 21. марта 2022. године и траје два дана, а свечано отварање је предвиђено за 11 часова.