Ivanišević najavio Sajam preduzetništva i starih zanata: ove godine uz brojne učesnike i goste iz sveta privrede i zanatstva

Danas je upriličena konferencija za medije povodom predstojećeg Sajma preduzetništva i starih zanata koji biti održan u na Novosadskom sajmu 21. i 22. marta 2022. godine. Na konferenciji su se obratili pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, i generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković.

Sajam preduzetništva i starih zanata realizuje Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u saradnji sa Novosadskim sajmom.

,,Ova i slične sajamske manifestacije su način da gradimo mostove kako za Novosadski sajam, tako i za Pokrajinski sekretarijat. Prvi korak na tom mostu je upravo ponedeljak i dan otvaranja Sajma preduzetništva i starih zanata koji će biti obogaćen sa nekoliko veoma važnih panela, počev od aktuelnih tema poput e-fiskalizacije. Prvog dana će biti upriličena i prezentacija nove knjige, tačnije interaktivnog priručnika za preduzetnike i preduzetnice. Realizacijom radionice tkanja želimo da promovišemo šta su stari zanati. Svoj kutak će imati i žene u nauci i preduzetnice koje će promovisati žensko preduzetništvo. Ovim želimo da pored izlagačkog dela, dvodnevni program bude popunjen i radionicama, kako bismo se dotakli što više aktuelnih tema“, rekao je sekretar Ivanišević.

On je dodao da će drugog dana Sajma posebno biti obrađena tema brendiranja proizvoda i zaštita intelektualne svojine, s obzirom da postoji velik broj proizvođača koji ulažu velike napore da zaštite i brendiraju svoje proizvode, a kojima Sekretarijat želi da pruži podršku i pomoć u tom procesu.

Sekretar Ivanišević je ovom prilikom najavio i novi ciklus konkursa u oblasti zapošljavanja, koji će biti raspisani 23. marta 2022. godine, u ukupnoj vrednosti preko 40 miliona dinara.

Generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković, istakao je da se odmah po završetku Sajma knjiga i Sajma obrazovanja ,,Putokazi“, te niza koncerata i izložbi u okviru kalendara događaja u saradnji sa Evropskom prestonicom kulture, a po potpisanom Protokolu o saradnji sa SEkretarijatom za privredu, ponovo realizuju zajedničke aktivnosti, ovoga puta u vidu Sajma preduzetništva i starih zanata.

,,Na ovom sajmu imamo 22 izlagača. Prvi put se održava u realnom formatu, jer je protekle godine, iz objektivnih razloga, ovaj Sajam realizovan putem ,,Expo Online“platforme. Najavio bih i drugi deo vezan za saradnju sa Sekretarijatom, a to je Poljoprivredni sajam, kao i Sajam turizma i time otvaramo sezonu za 2022. godinu“, rekao je Cvetković najavivši sutrašnje otvaranje Sajma saobraćaja 2022. kao i da je Mađarska potvrdila da će biti zemlja partner na sledećem 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

Sajam preduzetništva i starih zanata počinje u ponedeljak, 21. marta 2022. godine i traje dva dana, a svečano otvaranje je predviđeno za 11 časova.