Заменик мр Павле Почуч учесник првог сајма посвећеног особама са инвалидитетом и социјалном предузетништву ,,Град хуманости” у Новом Саду

 

Нови Сад, 3. децембар 2018. – Поводом 3. децембра – Међународног дана особа са инвалидитетом – у Новом Саду је одржан први Сајам под називом ,,Град хуманости”, у оквиру кога је представљено десетак удружења грађана, који у оквиру својих делатности традиционално поружају помоћ особама са инвалидитетом. На Сајму су изложени и продавани производи ових удружења, претежно рукотворине од природних или, пак, рециклажних материјала, а сав приход од продаје је намењен у хуманитарне сврхе. 

Први „Град хуманости” уприличен је у организацији Удружења грађана „Чепом до осмеха”, са циљем да се учврсти сарадња међу удружењима, те понуде одговори на питања како основати и водити социјално предузеће и друштвено-одговорно пословање.

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, је овом приликом истакао, као учесник панела на овом Сајму, да је Покрајинска влада, као један од приоритета, дефинисала мере подршке особама са инвалидитетом, додавши да се кроз Едукативни центар за обуке у професионалним и радним вештинама Нови Сад, у континуитету врши вишеструка и свестрана обука, преквалификација, доквалификација особа са инвалидитетом, како би лакше пронашли посао.

Посетиоци овог Сајма су имали прилику да се упознају са радом и представницима сваког од удуржења учесника, али и да сами буду део интерактивних активности које афирмишу друштвено-одговорно понашање.