Делегација Покрајинске владе у посети сестринској кинеској покрајини Гуангдонг

Делегација Покрајинске владе Аутономне покрајине Војводине боравиће у радној посети НР Кини, тачније сестринској покрајини Гуангдонг у граду Гуангџоу, где се у периоду од 23. до 25. фебруара 2017. године, одржава Међународни сајам туристичке берзе (Guangzhou International Travel Fair 2017 for Travel & Tourism – GITF 2017). На челу делегације је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, а на поменутом сјаму ће се представити и Туристичка организација Војводине на челу са директорицом др Наташом Павловић.

Приликом посете, која има за циљ унапређење и учвршћивање односа двеју покрајина, те размену искустава у погледу инвестиција, привредних и туристичких потенцијала, делегација Покрајинске владе ће се састати са вицегувернером и званичницима покрајине Гуангдонг, представницима Привредне коморе Гуангдонга, као и са представницима туристичке администрације ове покрајине. Потпредседник Покрајинске владе са делегацијом обићи ће и изложбени простор АП Војводине на Сајму у Гуангџоу.

Туристичка организација Војводине ће на овогодишњем Сајму туристичке берзе заступати туристичку понуду Покрајине и представити је у оквиру серије пословних Б2Б састанака са туристичким агенцијама, туроператорима и осталим пружаоцима туристичких услуга, којих је на овом сајму пријављено из око 45 земаља. Излагачи туристичке понуде долазе из најразличитијих региона и области широм света и настојаће да на растућем тржишту источне Кине, што подробније представе најновије туристичке брендове и производе, као и пакете услуга које ће корисницима бити од ове године стављене на располагање.

Као један од најутицајнијих међународних Б2Б сајмова фокусиран на путовања у и ван земље, као и конференцијски и изложбени туризам, ГИТФ ужива све већу пажњу и углед туристичке берзе и туристичке индустрије, препознат као ,,капија у свет“ опсежног кинеског тржишта на шаролика међународна тржишта, с обзиром да је сама покрајина Гуангдонг највеће кинеско изворно тржиште за област туризма.