Вршац – град ветра и вина: представљање предстојеће три летње манифестације у Вршцу

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић и помоћник покрајинског секретара мр Милан Јарић, учествовали су данас на презентацији вршачких манифестација у организацији Туристичке организације Војводине и Туристичке организације Вршца, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам.

Секретар Иванишевић, директорица Туристичке организације Војводине др Наташа Павловић, директорица Туристичке организације Вршца Татјана Палковач и организатори манифестација у Вршцу, представили су 16. по реду ,,Винофест” који се одржава 1. и 2. јула 2022. године и који ће окупити преко 60 излагача и засигурно преко 3.000 посетилаца. Винофест ће се одвијати у поподневним и вечерњим часовима, тачније од 18 до 24 часа у петак и суботу, а окупиће велик број домаћих и страних гостију.

У току летњих месеци, тачније у јулу, у Вршцу ће бити одржан и Међународни фестивал фолклора ,,Вршачки венац” који се одржава од 9. до 13. јула, као и већ надалеко познат фестивал рок музике ,,Wind Rock Fest”, са рок кампом који се одржава последњег викенда у јулу месецу у Вршцу.

Рок фестивал на Градском језеру, окупиће и ове године велик број реномираних и познатих бендова, али и настојати да афирмише и мање познате саставе и поштоваоце рок звука, уз такмичење ауторских бендова.

Покрајински секретар Иванишевић је истакао да је сарадња са Туристичком организацијом Војводине и локалним туристичким организацијама од великог значаја, са циљем јачања туристичке инфраструктуре АП Војводине, као и због умрежавања, што ће неминовно довести до достизања резултата у референтној 2019. године, па чак и до бољих резултата, што показују статистике за прва четири месеца ове године.