Вино – пиће богова и спона међу регијама и људима: у посети једној од најпрестижнијих винарија – спој знања, искуства и традиције

Слоган ,,камен је душа наше земље, наша земља је душа нашег вина”, краси једну од најпрестижнијих винарија и званично најбољег националног произвођача вина у Босни и Херцеговини, ,,Подруме Вукоје 1982”. У циљу размене искустава и сагледавања начина пословања, производње, делегација Покрајинске владе је посетила овај Подрум и са домаћинима обишла подруме.

На обали Требишњице, породични виногради су ,,ушушкани” између камена и брда, и већ 40 година се баве ограниченом производњом врхунских вина и алкохолних пића, ослањајући се на модерне технологије, контролисане процесе ферментације и традиционалне методе одлежавања вина.

Знање и искуство ове винарије су награђени са преко 150 златних медаља на домаћим и интернационалним винским такмичењима.

Поред покрајинског секретара за привреду и туризам др Ненада Иванишевића, винарију су посетили покрајинска секретарка за финансије Смиљка Јовановић, сарадници и представници Привредне коморе Војводине.