Vino – piće bogova i spona među regijama i ljudima: u poseti jednoj od najprestižnijih vinarija – spoj znanja, iskustva i tradicije

Slogan ,,kamen je duša naše zemlje, naša zemlja je duša našeg vina“, krasi jednu od najprestižnijih vinarija i zvanično najboljeg nacionalnog proizvođača vina u Bosni i Hercegovini, ,,Podrume Vukoje 1982”. U cilju razmene iskustava i sagledavanja načina poslovanja, proizvodnje, delegacija Pokrajinske vlade je posetila ovaj Podrum i sa domaćinima obišla podrume.

Na obali Trebišnjice, porodični vinogradi su ,,ušuškani“ između kamena i brda, i već 40 godina se bave ograničenom proizvodnjom vrhunskih vina i alkoholnih pića, oslanjajući se na moderne tehnologije, kontrolisane procese fermentacije i tradicionalne metode odležavanja vina.

Znanje i iskustvo ove vinarije su nagrađeni sa preko 150 zlatnih medalja na domaćim i internacionalnim vinskim takmičenjima.

Pored pokrajinskog sekretara za privredu i turizam dr Nenada Ivaniševića, vinariju su posetili pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović, saradnici i predstavnici Privredne komore Vojvodine.