Век постојања Националне службе за запошљавање – Покрајински секретаријат за привреду и туризам добитник захвалнице за заслуге у области запошљавања у АП Војводини у 2021. години

Национална служба за запошљавање у Београду је данас обележила век постојања институције тржишта рада и ,,Дан Службе“. Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, примио је Захвалницу у име Секретаријата за изузетан допринос запошљавању у 2021. години, на свечаној манифестацији која је одржана у згради Филијале за град Београд НСЗ.

Примајући Захвалницу, покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић је истакао да постоји изузетна сарадња са Националном службом за запошљавање, покрајинском Службом, као и припадајућим филијалама, са Градом Новим Садом, као и са ресорним Министарством.

,,Наставићемо са добром сарадњом. У четвртак очекујемо усвајање новог буџета, а буџет Секретаријата је повећан 23 одсто у односу на прошлогодишњи, у области запошљавања, тако да ћемо досадашњи рад наставити и надамо се новим мерама за запошљавање најбољих студената са универзитета са територије АП Војводине“, рекао је Иванишевић, нагласивши да је мото Секретаријата за привреду пружена рука и отворена врата за сарадњу са свим стратешким и социјалним партнерима.

На самом почетку, учесницима манифестације се обратила министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, проф. др Дарија Кисић Тепавчевић и директор НСЗ Зоран Мартиновић.

Признања и захвалнице Националне службе за запошљавање уручена су и локалним самоуправама, послодавцима и појединцима који су дали изузетан допринос успешној реализацији програма Националне службе за запошљавање и области запошљавања у текућој години.

Догађају је присуствовао и подсекретар Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Славољуб Арсенијевић.