Vek postojanja Nacionalne službe za zapošljavanje – Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam dobitnik zahvalnice za zasluge u oblasti zapošljavanja u AP Vojvodini u 2021. godini

Nacionalna služba za zapošljavanje u Beogradu je danas obeležila vek postojanja institucije tržišta rada i ,,Dan Službe“. Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, primio je Zahvalnicu u ime Sekretarijata za izuzetan doprinos zapošljavanju u 2021. godini, na svečanoj manifestaciji koja je održana u zgradi Filijale za grad Beograd NSZ.

Primajući Zahvalnicu, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević je istakao da postoji izuzetna saradnja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, pokrajinskom Službom, kao i pripadajućim filijalama, sa Gradom Novim Sadom, kao i sa resornim Ministarstvom.

,,Nastavićemo sa dobrom saradnjom. U četvrtak očekujemo usvajanje novog budžeta, a budžet Sekretarijata je povećan 23 odsto u odnosu na prošlogodišnji, u oblasti zapošljavanja, tako da ćemo dosadašnji rad nastaviti i nadamo se novim merama za zapošljavanje najboljih studenata sa univerziteta sa teritorije AP Vojvodine“, rekao je Ivanišević, naglasivši da je moto Sekretarijata za privredu pružena ruka i otvorena vrata za saradnju sa svim strateškim i socijalnim partnerima.

Na samom početku, učesnicima manifestacije se obratila ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prof. dr Darija Kisić Tepavčević i direktor NSZ Zoran Martinović.

Priznanja i zahvalnice Nacionalne službe za zapošljavanje uručena su i lokalnim samoupravama, poslodavcima i pojedincima koji su dali izuzetan doprinos uspešnoj realizaciji programa Nacionalne službe za zapošljavanje i oblasti zapošljavanja u tekućoj godini.

Događaju je prisustvovao i podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Slavoljub Arsenijević.