Zamenik mr Pavle Počuč u radnoj poseti Zrenjaninu: Zrenjanin impresivan u pogledu socijalno odgovornog poslovanja i unapređenja socijalnog preduzetništva

Novi Sad, 1. februar 2019. – Zamenik pokrajinskog sekretara, mr Pavle Počuč, boravio je u radnoj poseti Zrenjaninu i tom prilikom obišao organizacije u koje karakteriše društveno odgovorno poslovanje koje imaju karakter socijalnih preduzeća. Predstavnici Udruženja Zona pozitivnih promena, Poslovnog inkubatora BIZ i Regionalnog centra Banat, predstavili su svoje programske aktivnosti i upoznali zamenika Počuča sa aktuelnim stanjem, problemima i daljim aktivnostima na polju unapređenja socijalnog preduzetnistva.

,,Ovde sam da dam podršku i odam priznanje na uspešnim aktivnostima kojima ste pomogli teže zapošljivim i ranjivim kategorijama i ispunili svoju društveno odgovornu misiju koja karakterise socijalna preduzeća. Briga, pomoć  i zapošljavanje samohranih roditelja, izbeglih i prognanih, osoba sa invaliditetom, ratnih veterana i mladih je pravo i obaveza svih nas, a na tom polju počinjemo da ostvarujemo sve bolje rezultate primenom modela socijalne ekonomije kojim se smanjuje siromaštvo i zapošljavaju ranjive kategorije”, istakao je mr Počuč.

Pokrajinska vlada i resorni Sekretarijat će i u ovoj godini nastojati da pruži značajnu podršku socijalnim preduzetnicima širom AP Vojvodine, a Zrenjanin je svakako jedan od najboljih primera društveno odgovornog poslovanja i primera dobre prakse u funkcionisanju socijalnih preduzeća.

Zamenik Počuč je dodao da će se kroz aktivne mere politike zapošljavanja, finansijske podrške javnim radovima, pomoć inkubatorima, regionalnim centrima i agencijama u Vojvodini, te putem subvencija za nabavku mašina, opreme i repromaterijala, zasigurno uticati na značajno povećanje broja zaposlenih koji spadaju u teže zapošljive kategorije stanovništva i time motivisati i ostala udruženja i privredni subjekti da u svom poslovanju primene model socijalnog preduzetništva.