Zamenik mr Pavle Počuč na Međunarodnom sajmu turizma u Ljubljani

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, prisustvovao je na Međunarodnom sajmu turizma u Ljubljani, koji se tradicionalno održava od 1. do 4. februara. Turistička organizacija Vojvodine, kao i turističke organizacije lokalnih samouprava, na izuzetan i pristupačan način, predstavili su turističku ponudu AP Vojvodine.

Zamenik Počuč je istakao da su TOV i lokalne turističke organizacije svojom predanošću i profesionalnošću, na ovogodišnjem Sajmu turizmau Ljubljani, uspeli da ostvare brojne kontakte sa turoperatorima, agencijama i organizacijama, kao i sa potencijalnim posetiocima kojih je u Pokrajini sve više iz godine u godinu, čineći turizam privrednom granom koja beleži trend rasta broja noćenja, kako domaćih, tako i stranih turista.

Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora – NATOUR – Alpe Adria 2017, predstavlja najveći sajam turizma u Republici Sloveniji, na kom tradicionalno, već deset godina, učestvuje TOV. Ove godine, na zajedničkom izložbenom prostoru, predstavilo se sedam lokalnih turističkih organizacija (Vršac, Bačka Palanka, Žabalj, Sremski Karlovci, Kovin, Irig i Bela Crkva), kao i Park Palić.

Broj gostiju iz Slovenije u našoj zemlji je u konstantnom porastu i za prvih 11 meseci protekle godine, pri čemu je zabeležen porast dolazaka i noćenja za 12 odsto, u odnosu na isti period 2015. godine. Turisti iz Slovenije su na trećem mestu u odnosu na evidentirane strane turiste.