Улагање у општинске инфраструктурне пројекте: Васин и Бугарски посетили Бачки Петровац

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин и покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски, обишли су данас новоизграђени Бунар Б6, на изворишту Врбара у Бачком Петровцу. Делегацији Покрајинске владе придружио се председник Општине Бачки Петровац Павел Марчок.

Новоизграђени Бунар Б6, налази се на изворишту Врбара у Бачком Петровцу. Пројекат изградње је подразумевао заједничко учешће Управе за капитална улагања Војводине и локалне самоуправе. Укупна вредност инвестиције је 10.295.947 динара, док је сопствено учешће Бачког Петровца 2,2 милиона динара. Радови на изградњи бунара, од великог значаја за ову локалну заједницу, окончани су у временском року предвиђеном пројектом, тачније за 60 дана.

На овај начин, Општина Бачки Петровац након пола века добија нов бунар, који ће обезбедити квалитетну пијаћу воду њеним становницима. По свим параметрима и здравственим карактеристикама, као и спроведеним анализама, вода добијена из овог бунара тек у траговима садржи арсен.

Да нема значајнијег поклона становницима од чисте, здраве питке воде, те да су здравље и квалитетна инфраструктура за мештане Бачког Петровца највреднији, рекао је на отварању новог бунара Б2 потпредседник Покрајинске владе Мирослав Васин. ,,Покрајинска влада је свесна великог проблема које мештани Бачког Петровца имају са водом. Становници Бачког Петровца сада пију најздравију воду у својој историји, што представља изузетно достигнуће“, рекао је Васин и додао да ће у наредном периоду бити још сличних пројеката од инфраструктурног значаја за све становнике.

Мирослав Васин је истакао и да Покрајинска влада непрекидно отвара нове инвестиције. ,,Данас је у Ђурђеву отворена јавна еко-чесма. Отворена је нова предшколска установа у Сремским Карловцима, а сутра се отвара и Каменица 2, најеминентнија здравствена установа у овом делу Европе, која ће Војвођанима омогућити да се лече по највишим стандардима“, рекао је Васин.

Покрајински секретар Бранислав Бугарски је истакао да је Покрајинска влада у претходном периоду успела у значајној мери да реши питање канализације и водоснабдевања, пре свега у насељеним местима, али да велики посао предстоји. ,,Свака инвестиција је само једна додатна коцкица у великом мозаику који ће заокружити здравствено-безбедносно снабдевање грађана, заштиту подземних вода, конкурентну производњу хране у будућности. Изградња инфраструктуре је важна из неколико разлога. Поред чињенице да грађани имају набоље могуће услове, важно је и са аспекта заштите животне средине. То нас води куда ми желимо да идемо – у боље друштво – у друштво које је постављено на здравим, европским принципима,“ рекао је Бугарски.

Он је такође истакао да је заједничка инвестиција Покрајинске владе и локалне самоуправе један од бројних примера како треба у будућности радити, стварати претпоставке за нова радна места, за здрав живот грађана и за боље сутра.