Потпредседник Иван Ђоковић у посети Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама Нови Сад

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је данас Едукативни центар за обуке у професионалним и радним вештинама у Новом Саду и са директором Будиславом Медурићем разговарао о будућој сарадњи и новим моделима обука намењених незапосленим лицима, како би лакше нашли запослење на тржишту рада.

Потпредседник Иван Ђоковић је истакао да је установа попут Едукативног центра веома значајна за тржиште рада.
,,У овом центру је евидентан уређен систем који у пракси показује резултате, уз све потешкоће са којима се суочавају, почев од имовинско-правних односа, те правне необавезности лица која долазе да се континуирано школују и прате програм. Проблем је и мањи обим средстава у овој буџетској години. Ово је битна институција, с обзиром на дубину актуелних социјалних проблема. Нема битнијег задатка државе, у социјалном домену, него да пронађе нове радне шансе за незапослене ,,губитнике транзиције“ и да њихове социјалне проблеме санира, не пуким мерама, већ стварањем могућности да они привређују“, изјавио је Ђоковић.

Едукативни центар је превасходно усмерен ка стручном и практичном образовању и обучавању незапослених, као и запослених особа, са циљем превенције дугорочне незапослености, помоћи у стицању нових знања и вештина и подршка развоју предузетништва, при чему се знатно олакшава почетак пословања.

Обуке које спроводи Едукативни центар су прилагођене актуелним потребама у привреди и прате све промене и тржишна кретања, што представља кључ његовог модерног приступа обукама.

Иван Ђоковић је обишао просторије за смештај и спровођење обука у главној згради Центра, као и халу и радионице за практичну наставу за полазнике.