Иван Ђоковић: Бања Јунаковић би могла да буде значајан конкурент бањама у окружењу

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је Специјалну болницу за рехабилитацију ,,Бања Јунаковић“ у Апатину. Ова посета јесте део процедуре Секретаријата који настоји да прецизним анализама стања на терену процени и сагледа туристичке потенцијале у АП Војводини у сврху унапређења свих области туризма, са посебним акцентом на бањски.

Потпредседник Иван Ђоковић и помоћник покрајинског секретара за област туризма, Сереј Тамаш, састали су се овом приликом са директором Бање Рајком Мајсторовићем. 

Ђоковић је са надлежним особљем обишао Специјалну болницу и упознао се са инфраструктурним пројектима, са постојећим здравственим програмом, као и програмом за рехабилитацију. У току су радови и на реализацији једног од најамбициознијих пројеката у области бањског туризма, тачније радови на изградњи највећег спа и велнес центра у региону, у склопу бањског комплекса, који би могао у многоме да допринесе повећању броја домаћих и страних посетилаца и броја ноћења у овом делу Војводине.

,,Бања Јунаковић би по својим потенцијалима могла да буде значајан конкурент бањама у окружењу и по квалитету воде, по њеном саставу, пелоидном потенцијалу, али и по својој инфраструктури. Овакав потенцијал овако замишљен, у Србији тренутно можда не постоји. Наши туристи одлазе у Мађарску, Словенију, Хрватску, те због тога продубљујемо наш спољно-трговински дефицит. Овај недовршен објекат говори да немамо довољно креативних потенцијала код домаћих инвеститора, носиоца капитала. Уколико се Бања на добар начин представи инвестиционом аудиторијуму, могли би се наћи адекватни инвеститори за коначну реализацију пројекта“, рекао је потпредседник Ђоковић, упутивши поруку инвеститорима да узму у разматрање овај објекат који представља уточиште за српски капитал, јер подиже квалитет велнес и спа понуда у АП Војводини и Србији.

У разговору са челницима Бање Јунаковић установљено је да је она специфична за сам регион јер њене воде по свом квалитету спадају у исти ред са изворима у Карловим Варима, Харкању и Липику. Поред многобројних велнес, спортских и рекреативних садржаја, посетиоцима је доступна ,,Стаза здравља“, тачније бициклистиче стазе кој повезују Бању са оближњим Апатином и Пригревицом.

У погледу медицинске терапије овог лечилишта обухватају лечење свих врста реуматизма, ортопедских и неуролошких обољења, гинеколошких обољења стерилитета.