Иванишевић у посети породичној компанији ,,Зелени сокови Немет” на Палићу

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић борави данас у радној посети Палићу, тачније у посети породичној компанији ,,Зелени Сокови Немет“, посвећеној производњи висококвалитетних, потпуно природних зелених сокова од спелте.

Иванишевић је са власником оснивањем Роландом Неметом обишао производњу и засаде у оквиру производног простора ове компаније чији је основни циљ и полазна тачка жеља да тржишту понуде производе који доприносе здрављу и виталности.

Покрајински секретар Иванишевић је истакао да на овај начин пружа подршку ,,људској причи” човека који је два пута победио канцер, који жели да своје искуство пренесе другима, направи значајне производне капацитете, али и озбиљан туристички потенцијал, те да ће Секретаријат пружити подршку овом пре свега хуманом подухвату.

,,Ово је оригинална прича, суботичка и палићка, о надљудској борби да се победи опака болест. На све начине ћемо пружити подршку и у смислу ознаке ‘Најбоље из Војводине’ и у смислу подршке у привреди за развој нових производних линија, али и у смислу развоја туризма”, рекао је Иванишевић.

Оснивач и власник , Роланд Немет, личним примером и кроз животно искуство ову инспирацију и животно искуство претвара у породичан посао, те узгаја биљке у контролисаним условима, користећи органску земљу, без вештачких додатака.

,,Пре свега, најбитније је да корисницима и пацијентима пружимо вредност, стога смо пре две године одлучили да подигнемо пословање на виши ниво, увидевши да су потребне велике инвестиције. Улагали смо сопствена средства у унапређење пословања, али смо водили рачуна да не смањимо квалитет производа због квантитета у производњи”, истиче Немет.

Немет појашњава да након хладног цеђења сока, додаје се хладно цеђено ланено уље богато омега-3 масним киселинама, чиме се обогаћује сам производ, као и да његов тим чине стручњаци из различитих области, укључујући лекаре специјалисте, нутриционисте и физиотерапеуте.

Оно што остане од биљке на крају технолошког процеса, ,,мирује” у контролисаним условима годину дана како би се разложило, када се добија органска хумусна земља која поново иде у процес узгајања.

Ова породична компанија планира да прошири сопствене капацитете у току године, услед потражње ових производа, чиме умногоме утиче на привреду Палића и Суботице, а постоји и посебан ток пословања ка унапређењу понуде у оквиру здравственог туризма.