Zamenik mr Pavle Počuč posetio društveno odgovorno preduzeće ,,PopArt Studio“ d.o.o. iz Novog Sada

 

Novi Sad, 16. maj 2017. – Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, posetio je izuzetno uspešno i socijalno odgovorno preduzeće ,,PopArt Studio“ d.o.o. u Novom Sadu. Počuč je ovom prilikom istakao da je zadovoljstvo imati uvid u polsovanje preduzeća koje pored poslovnih rezultata, otvara i nova radna mesta, ističući se u društveno odgovornom poslovanju.

Mladi uspešni menadžer ovog preduzeća, Dejan Popović, za samo nekoliko godina, uspeo je da uposli preko dvadeset stručnjaka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, potom iz oblasti kreativne industrije , veb dizajna i marketinga.

Posebnu pažnju prilikom odabira novih mladih ljudi posvetio je marginalizovanim i teže zapošljivim kategorijama stanovništva.

Popović je i sam je, kao osoba sa invaliditetom, spoznao značenje sputanosti i nemogućnosti da ostvari ciljeve, što ga je dodatno motivisalo da se odvaži na samostalan poslovni poduhvat.

U okviru susreta, predstavljene su aktivne mere Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam koje pružaju podršku socijalnom preduzetništvu i preduzetnicima za započinjanje novog biznisa, u okviru podsticaja za samozapošljavanje.