Под покровитељством Покрајинске владе отворен први ,,UNIQA Wellness & spa fest“

Нови Сад, 10. октобар 2015.У оквиру Међународног сајма туризма, данас је на Новосадском сајму отворен први ,,UNIQA Wellness & spa fest“, на ком је проглашен и први српски wellness амбасадор. Генерални покровитељ фестивала је Покрајинска влада, организатори часопис Туристички свет, Wellness академија Пеђе Филиповића и Новосадски сајам, а спонзор UNIQA осигурање. Званична ,,земља партнер“ овог фестивала је Индија.

 

У име покровитеља ове манифестације присутнима се обратио потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, који је нагласио да Војводина значајан туристички потенцијал види у здравственом туризму, јер имамо квалитетне бање, лековите воде и изузетне лекаре.

„Превентива је нужност, и управо је сврха оваквих догађаја да преносу ту поруку“, истакао је Васин и додао да је Покрајинска влада организовала и Дан здравља, те да посетиоци Сајма туризма могу бесплатно да обаве основне лекарске прегледе у циљу заштите свог здравља.

Директорка фестивала Љиљана Реброња, истакла је да се организовањем ове манифестације остварује њен сан о ширењу wellness & spa културе у нашој земљи.

„Ово је први фестивал у Србији овакве врсте и надам се да ће постати један од фестивалских брендова у нашој земљи. Порука „UNIQA Wellness & spa festa” је: ,,Будимо борци за превентиву и здравље, и научимо како да се боримо са изазовима у времену у ком живимо, тако што ћемо користити благодети бања и wellness центара, јер wellness & spa нису само привилегија богатих, већ потреба свих људи” – поручила је Љиљана Реброња.

Земља партнер овог новог фестивала је Индија, те је амбасадорка ове земље, Њ.Е. Narinder Chauhan, поздравила све посетиоце фестивала, подсетивши да је Индија колевка традиционалне медицине, јоге, ајурведе, хомеопатије и друго. Она је изразила задовољство што су људи у Србији препознали важност ових древних вештина, и што је широм Србије ове године прослављен 21. јун – Међународни дан јоге.

Ексклузивни спонзор wellness фестивала је UNIQA осигурање, које је међу првима препознало значај бриге о здрављу.

,,Поносни смо што смо део првог ,,UNIQA Wellness & spa festa”, чија је мисија здрав живот, равнотежа ума и тела, и вођење рачуна о здрављу”, казала је директорка маркетинга UNIQA осигурања Соња Марић.

Добродошлицу гостима “UNIQA Wellness & spa festa” у име Новосадског сајма пожелео је корпоративни директор Небојша Дракулић, који је овом приликом идејном творцу феста Љиљани Реброњи уручио пехар Новосадског сајма.

У знак захвалности за подршку у организацији првог wellness феста у Србији, Љиљана Реброња је уручила Златне повеље wellness & spa Мирославу Васину, Њ.Е. Narinder Chauhan и UNIQA осигурању.

По први пут у нашој земљи, проглашен је и wellness амбасадор Србије. Амбасадорска лента уручена је Пеђи Филиповићу, оснивачу wellness концепта у Србији и суорганизатору феста, који је ударцем у гонг означио “UNIQA Wellness & spa fest“ отвореним, након чега је уследио наступ Ревијалног састава Јога савеза Србије ,,Art Joga Similiris”.

У току дана, све до 18.00 часова, посетиоци wellness фестивала имаће прилику да уживају у разноврсним масажама, козметичким третманима, дегустацијама, презентацијама и радионицама, као и вежбама јоге, tai chi-a, фитнеса…