U radnoj poseti Opštini Bečej – Ivanišević: više ulagati u kapitalne projekte u preduzetništvu i turizmu

 

Bečej, 29. decembar 2020. – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević boravi danas u radnoj poseti Opštini Bečej. On se sastao sa predsednikom Opštine Bečej, Draganom Tošićem i njegovim kabinetom, u prisustvu predsednika Skupštine Opštine, Igora Kiša, v.d. pokrajinskog sekretara za oblast zapošljavanja, Ilone Pelt, kso i v.d. pokrajinskog sekretara za oblast turizma, Milana Jarića.

Sekretar Ivanišević je istakao da je Sekretarijat u kontaktu sa privredom, turističkim radnicima i svim relevantnim institucijama i organizacijama, kako bi se na terenu sagledale realne potrebe i iznašle adekvatne mere podrške. Evidentno je da je opštinama i gradovima dosta toga potrebno, da postoje problemi i nedostaci, ali da je isto tako neophodno da same lokalne samouprave identifikuju sopstvene probleme i definišu sve oblasti u okviru kojih im je potrebna pomoć, kako bi se olakšao put ka neophodnim sredstvima.

,,Sekretarijat je spreman da podrži Opštinu Bečej, a značajna stvar je povećanje budžeta Sekretarijata za više od 60 odsto. Tačnije, imamo oko 400 miliona dinara u vidu bespovratnih sredstava spremnih za narednu godinu za privrednike i radnike u turizmu. Nama su lokalne samouprave partneri i želimo da im pružimo izdašniju podršku za kvalitetne projekte“, rekao je Ivanišević.

On je dodao da će Pokrajina i programima zapošljavanja podržati realizaciju lokalnog akcionog plana, te značajnije pomagati lokalnu samoupravu, posebno u pogledu zapošljavanja teže zapošljivih kategorija.

Predsednik Opštine je prisutne upoznao sa tekućim strateškim infrastrukturnim projektima u oblasti komunalnih usluga i delatnosti, sa građevinskim projektima, balneološkim potencijalima koji su neiskorišćen resurs, ali veoma dragocen, koji umnogome podstiče razvoj privrede i turizma, kao i sa kapitalnim projektima koji su planirani za naredni period.

,,Razgovarali smo o projektima od važnosti za Bečej, o turističkim projektima, o priobalju reke Tise, o manifestacijama, o projektima vezanim za stare zanate, kao i za zapošljavanje“, rekao je Tošić, napomenuvši da će Opština Bečej svakako konkurisati za sredstva Sekretarijata za kapitalne projekte.

Po završetku sastanka, delegacija je obišla priobalje reke Tise, šetalište i prevodnicu, kao značajan turistički resurs ove opštine, jednu od strateških tačaka za ulaganje i razvoj u narednom periodu, a upriličen je i obilazak otvorenih bazena sportskog centra u Bečeju. Delegacija je posetila i lokaciju na kojoj se nalazi geotermalni izvor, jedini na teritoriji Bečeja pod upravom Opštine.