U Čortanovcima proglašena najbolja vina Fruške gore na četvrtoj po redu manifestaciji FRUŠKA GORA WINE SHOW

 Čortanovci, 11. septembar 2021. – Na četvrtoj po redu manifestaciji FRUŠKA GORA WINE SHOW, održanoj u Vili Stanković u Čortanovcima, koju je ove godine svečano otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, proglašena su najbolja vina Fruške gore.

Današnja manifestacija je okupila predstavnike republičkih, pokrajinskih i lokalnih institucija i organizacija, distributere vina, somelijere, ugostitelje, vinske novinare, kojima se predstavilo 40 vinarija fruškogorskog vinogorja.

Događaj je podržan od strane Pokrajinske vlade, Privredne komore Vojvodine, DDOR Novi Sad, i OTP banka, a organizator je Udruženje vinara i vinogradara Srem – Fruška gora.

,,Današnji rezultati, priznanja i medalje sa oznakom TOP 50 pomoći će celoj Fruškoj gori da pozicionira svoja vina na tržištu tamo gde ona odavno pripadaju – među vrhunskim vinima premijum kvaliteta. Fruškogorski vinari su pokazali da ceo region pravi vina izuzetnog kvaliteta, nastavljajući da pomeraju granice srpskog vinarstva“, rekao je sekretar Ivanišević, dodavši da će se na ovaj način podstaći gastronomski turizam područja Vojvodine, koji bi trebalo da zauzme svakako važan položaj u okviru celokupne turističke ponude pokrajine.

Namera organizatora ovog takmičenja, koje će se održavati svake godine, jeste da se potrošačima na domaćem i međunarodnom tržištu pomogne pri kupovini fruškogorskih vina čija oznaka TOP 50 svakako označava kvalitet i regionalni identitet.