Потпредседник Иван Ђоковић у посети компанији ,,The Manual Co.“

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је данас занатску радионицу за израду предмета од коже, ,,The Manual Co.“, која као социјално и корпоративно одговорна фирма, са успешним извозно оријентисаним програмом, послује још од 1985. године.

Седиште ,,The Manual Co.“ је у Новом Саду, где је смештена и производња. Око педесет високообучених и искусних мајстора свог заната запослено је у производном погону ове компаније која броји око 150 запослених. Поред дизајнирања производа од коже, они активно учествују и у графичком дизајну артикала, а поред дизајнирања мушких и женских кожних торби, као и аксесоара, креирају и малопродајне пословне просторе којих је тренутно шест у Новом Саду и у Београду.

По речима потпредседника Покрајинске владе Ивана Ђоковића, ова традиционална занатска радионица, надалеко чувена по својој иновативности и квалитету, изузетан је спој традиционалног, конвенционалног, али и савременог дизајна и маркетиншког приступа пословању.

Како је нагласио, кроз спој традиционалног кожарског заната и савременог погледа на учешће на глобалном тржишту, сагледава се иновативни приступ пословању који „The Manual Co.“ оживљавањем традиционалних заната остварује.