Sekretar Ivanišević otvorio manifestaciju „Dani Vojvodine“ u okviru festivala tradicionalne hrane i pića „Good Food and Wine“ na beogradskoj Sava promenadi

  

Beograd, 19. jun 2021. – Na Sava promenadi u Beogradu, sa početkom u 15 časova, pred mnogobrojnim učesnicima i posetiocima, upriličeno otvaranje manifestacije „Dani Vojvodine“ u Beogradu, koja se održava u okviru trećeg festivala „Good Food and Wine“ zvaničnog naziva ,,Siđi do reke“ u organizaciji Centra ,,Spektar“.

Poruka ovogodišnje manifestacije je ujedno i poziv da se nazdravi životu, a okuplja preko osamdeset izlagača iz čitave Srbije i regiona, kompanija, zanatlija, poljoprivrednih gazdinstava i turističkih organizacija.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je podržao ovu manifestaciju u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine sa partnerima iz Beograda, koja nastupa zajedno sa više desetina izlagača u okviru prostora koji nosi naziv ,,Vojvodina korner“. U ovom prostoru je izložena i turistička ponuda lokalnih turističkih organizacija sa teritorije AP Vojvodine, proizvođača vina, hrane i pića, kao i smeštajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, otvorio je manifestaciju ,,Dani Vojvodine“.

,,Pozivam vas da potrošite novac u Vojvodini, jer ima na šta da se potroši, a pre svega vas pozivam da potrošite divno vreme, sa divnim ljudima, uz odličnu hranu i perfektna vina, uz osećaj koji ćete poneti sa sobom. Taj osećaj će vas naterati da se uvek vratite u Vojvodinu. Vojvodina jeste regija u koju smo svi došli i u koju se svi rado vraćamo“, rekao je sekretar Ivanišević.

On je dodao da je prisutno nekoliko desetina štandova iz Vojvodine, koliko i prethodnih vikenda na prethodno održanim manifestacijama, te da ponuda upravo oslikava Vojvodinu, a to su hrana, vino, dobri ljudi, odličan osećaj i želja za povratkom. 

Na otvaranju manifestacije učestvovala je direktor Turističke organizacije Vojvodine, dr Nataša Pavlović, kao i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Beograda.

Direktor TOV- a dr Pavlović je rekla da Vojvodina ima mnogo da ponudi, te da je u okviru ,,Vojvođanskog kornera“ preko deset izlagača iz Vojvodine. Ona je uputila i tri poruke okupljenima i potencijalnim turistima da kada dođu u Vojvodinu potroše platu u Banatu, shvate da od Srema boljeg nema i da je ,,Bačka i tačka“.

Po završetku ceremonije otvaranja, upriličena je dodela plaketa najboljim proizvodima i kompanijama po izboru novinara.

Ovogodišnja manifestacija obiluje sadržajima, pa je tako organizovana i nagradna tombola za posetioce i učesnike festivala tradiconalne hrane i vina, izložba slika pod nazivom „Boje i vino“ akademskog slikara Dragana Stojkova, te izložba hleba „Hleb naš nasušni“.