Razgovori sa predstavnicima Opštine Nova Crnja: Veliki potencijal u razvoju lovnog turizma u Srednjebanatskom okrugu

Novi Sad, 14. maj 2021. – ,,Razvojna šansa za unapređenje lovnog turizma u AP Vojvodini, generiše kako novu vrednost ovog značajnog vida turizma, tako i podrazumeva turističko putovanje koje gravitira ka prirodi, odnosno okruženju koje je namenski oblikovano za lov. Pored toga što je lov neophodnost, sport, aktivnost, on je takođe i turistička, ali i privredna delatnost, a teritorija opštine Nova Crnja daleko prednjači u tome, s obzirom da ima jedno od bogatijih lovišta koje jeste veoma popularno i kod stranih posetilaca“, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, prilikom susreta sa predstavnicima Opštine Nova Crnja, sa kojima se sastao kako bi razgovarao upravo o potencijalima ovog vida turizma i mogućnostima za intenziviranje saradnje ove Opštine sa resornim Sekretarijatom u pogledu lovnog turizma u Srednjebanatskom okrugu, a samim tim i u čitavoj AP Vojvodini.

Sekretar Ivanišević je razgovarao ovom prilikom sa predsednikom Skupštine opštine Nova Crnja, Anamarijom Lekin, i sa pokrajinskim poslanikom, Dejanom Panićem, a u prisustvu pomoćnika pokrajinskog sekretara za oblast turizma, Milana Jarića.

Istaknuto je da u svakom naselju Opštine Nova Crnja postoje lovačka udruženja koja okupljaju pojedinačno do stotinu lovaca, dok Opština pored svog atara koji pogoduje lovnim aktivnostima, ima i šumu ,,Koštanac“ u blizini sela Vojvoda Stepa, koju posećuju brojni lovci iz inostranstva.

Kao što je već pomenuto, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam će nastojati da radi na unapređenju i razvoju, te popularisanju gotovo svih vidova turizma koji su zastupljeni na teritoriji AP Vojvodine.