Potpredsednik Ivan Đoković na otvaranju MEKST 2019: Umreženi mladi akademski građani deo nove ujedinjene Evrope

 

Novi Sad, 23. novembar 2019. – Udruženje Fortuns već šesti put organizuje Međunarodnu konferenciju koja okuplja studente turizma i hotelijerstva – MEKST 2019, a koja se ove godine održava u Novom Sadu u periodu od 22. do 24. novembra 2019. godine. Osnovni motiv za pokretanje konferencije jeste sticanje novih saznanja od renomiranih stručnjaka iz oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga za mlade lidere, razmena iskustava, povezivanje i druženje mladih stručnjaka.

Konferencija koja ove godine akcenat stavlja na digitalni marketing u turizmu, nove trendove u hotelijerstvu i MICE turizam, realizovana je uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Grada Novog Sada, kao i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, te mnogobrojnih organizacija i kompanija koje su prepoznale značaj ovog međunarodnog skupa.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, obratio se učesnicima na današnjem svečanom otvaranju konferencije u Kongresnom centru Master, Novosadskog sajma.

,,Preko dve hiljade mladih akademskih građana, studenata, punih elana, okupilo se danas na konferenciji i to oko zajedničkih tema vezanih za turizam. Upravo oni predstavljaju političku i privrednu budućnost Evrope, a mreža koju su danas ispleli među sobom, koja traje već šest godina, garant su i jedne ujedinjene Evrope. Najvažnije je sticanje novih veza i prijateljstava koje bi trebalo održavati kroz vreme i prostor za buduće generacije“, rekao je Đoković.

Iz godine u godinu se broj učesnika povećava, te je tako ove godine prisustvo potvrdilo čak oko 2.000 učesnika iz 15 zemalja, sa ciljem da steknu praktična znanja iz oblasti turizma, hotelijerstva i srodnih oblasti, čime podstiču preduzetništvo u turizmu i povezanim industrijama.

Organizatori MEKST konferencije ističu da je ona izuzetna prilika da se zajedničkim snagama pokaže da u turizam u Srbiji vredi ulagati, te da potencijal svakako postoji, kako u prirodnim i antropološkim vrednostima, tako i u stručnom kadru, čija je namera da sa ostalim učesnicima istaknu značaj profesionalnog i ličnog razvoja, mogućnosti za sticanje novih poslovnih prilika i sam značaj boravka u Gradu Novom Sadu, nosiocu prestižnih titula – Omladinska prestonica Evrope 2019 i Evropska prestonica kulture 2021.

Na samom otvaranju konferencije, učesnicima su se obratili i član Gradskog veća za privredu, Milorad Radojević, i Nemanja Dimić, Udruženje Fortuns.