Otvorena fabrika za preradu otpadnih voda u Apatinskoj pivari

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Snežana Sedlar, prisustvovali su puštanju u rad fabrike za preradu otpadnih voda u Apatinskoj privari.

Ova fabrika predstavlja značajnu investiciju od oko 11 miliona evra, kojom je dugoročno rešeno pitanje odvođenja i samog tretmana otpadnih voda u Apatinskoj pivari.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili domaćini, generalni direktor Apatinske pivare Dragan Radivojević i predsednik opštine Apatin Radivoj Sekulić, kao i počasni gosti ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, Nj.E. ambasador SAD u Srbiji Kajl Rendolf Skot, Nj.E. ambasador Kanade u Srbiji Filip Pinington.

Nakon otvaranja fabrike, zvaničnici su obišli proizvodni pogon i ključne tačke u procesu prerade otpadnih voda fabrike, u okviru Apatinske pivare, kao i postrojenje za preradu.

Apatinska pivara sa svojom 260-godišnjom tradicijom proizvodnje piva, značajna je i društveno odgovorna kompanija, čija će novootvorena fabrika doprineti dugoročnom rešavanju pitanja odvođenja otpadnih voda na teritoriji Apatina, što je od ključnog značaja kako za meštane, tako i za samu pivaru.

Kao dobar primer javno – privatnog partnerstva, ova fabrika je zapravo nastavak ulaganja opštine Apatin i kompanije Apatinska pivara u lokalnu zajednicu i njeno okruženje.