Otvoren četvrti po redu ,,Novosadski oktoberfest“ na Novosadskom sajmu

Novi Sad, 18. oktobar 2019. – Simboličnim otvaranjem prvog pivskog bureta, večeras je svečano otvoren četvrti po redu ,,Novosadski Oktoberfest“ na Novosadskom sajmu. Ova dvodnevna manifestacija od velikog značaja za turističku privredu Srbije i AP Vojvodine, tokom prethodne tri godine okupila je preko 15 hiljada posetilaca, mnoštvo izlagača, predstavnika najpoznatijih pivara i stotine zanatskih pivara, kao i proizvođače hrane.

Organizatori su i ove godine posetiocima omogućili da pored pivskih giganata i 21 male pivare, prate nastupe poznatih muzičara iz zemlje i regiona, razna takmičenja, kao i takmičenje neafirmisanih bendova.

Podršku ovoj manifestaciji pružaju Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Novi Sad, Ambasada Nemačke u Republici Srbiji i Nemačko-srpska privredna komora.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, naglasio je da je ,,Novosadski oktoberfest“ za svega nekoliko godina postao svojevrsni turistički proizvod i deo kulturnog miljea, ne samo Novog Sada, već i Srbije, a ovoj tvrdnji ide u prilog i činjenica da je ova svetska manifestacija u Novom Sadu uvrštena u deset najboljih ,,Oktoberfest“ manifestacija koje se održavaju u čitavom svetu.

,,Organizatori Color Media Communications i Novosadski sajam četvrti put za redom su pokazali da je Novi Sad zauzeo značajno mesto na turističkoj mapi Evrope. Statistika pokazuje da su prisutni posetioci i iz Azije, a porasla je i prodaja ulaznica za ovu manifestaciju. Novi Sad, koji s pravom nosi i zaslužuje titulu evropske prestonice kulture, jeste grad koji spaja istok i zapad, sever i jug, kapitalizam i socijalizam, Aziju i Evropu“, dodao je Đoković.

Posetioci ove godine mogu da uživaju i u gurmanskim specijalitetima, posebno od divljači, bavarskom duhu i bogatom muzičkom programu.