Miroslav Vasin uručio sertifikate za oznaku ,,Najbolje iz Vojvodine“

U nastojanju da pomogne nastup naše privrede i uključenje njenih subjekata u evropske i svetske trgovinske tokove, Vlada AP Vojvodine, 2004. godine, donela je odluku o ustanovljenju znaka ,,Najbolje iz Vojvodine“, kojom je regulisala i pravo na korišćenje ovog znaka , uz propisan postupak za ostvarivanje ovog prava. Ovim projektom prepoznato je i nagrađeno nastojanje proizvođača da zaštite jedinstven brend sa izuzetnom reputacijom. Na ovaj način se identifikuju najkvalitetniji proizvodi iz Vojvodine, a svi nagrađeni proizvodi zadovoljavaju evropske norme kvaliteta proizvoda – poseduju sertifikat NASSR i standard ISO. Znak se upotrebljava za obeležavanje prirodnih, poljoprivrednih, zanatskih, industrijskih i proizvoda domaće radinosti. Pravo na korišćenje znaka dodeljuje se na tri godine, uz kontrolu najmanje jednom godišnje.

O značaju znaka ,,Najbolje iz Vojvodine“, njegovoj garanciji kvaliteta i upotrebnoj vrednosti samog proizvoda koji nosi oznaku, govorio je danas potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin.

,,Znak ,,Najbolje iz Vojvodine“ dodeljen određenom proizvodu potvrđuje da je isti ušao u porodicu najkvalitetnijih proizvoda na teritoriji Pokrajine. Usled veoma stroge primene kontrole kvaliteta, znatno je složeniji i teži postupak dobijanja ovog znaka, uz sva priznanja preduzetnicima koji se upuste u složen postupak, koji ume da traje i do godinu dana. Ipak, mnogo više bi trebalo učiniti na polju veće upotrebne i praktične vrednosti proizvoda koji ovaj znak nosi. Postoje i kompanije koje su gubile pravo na znak jer nisu poštovale standarde kvaliteta“, rekao je Vasin. On je dodao da bi se trebalo potruditi da kompanije čiji proizvodi nose oznaku ,,Najbolje iz Vojvodine“, kao i sami proizvodi, budu vidljivi i mnogo zastupljeniji kako na domaćem, tako i na stranom tržištu.

Ove godine, oznaku za kvalitet brenda poneli su sapun od kozjeg mleka – klasik, Sapundžijske radnje ,,Eco produkt“ iz Mokrina, džem od višanja proizvođača ,,JAM@JELLY“ sa sedištem u Irigu, kao i brzo smrznuto kvasno lisnato testo sa dve vrste nadeva – duo sa belim sirom i kukuruznim pahuljicama i duo sa jagodom i vanilom – proizvođača ,,Mini Pani“ d.o.o. iz Subotice.