Делегација Секретаријата на IX сајму привреде и туризма и III сајму социјалног предузетништва у Општини Пландиште: Заменик мр Павле Почуч отворио овогодишњи сајам

Нови Сад, 3. мај 2017. – Традиционалан IX сајам привреде и туризма као и III сајам социјалног предузетништва у Општини Пландиште, посетио је и отворио заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, у присуству помоћника за покрајинског секретара за област туризма, мр Сергеја Тамаша.

Организатор овогодишњих сајмова у Пландишту је Удружење за туристичку промоцију општине Пландиште „Планадијум“, а под покровитељством Општине Пландиште.

„Сајамске манифестације путем којих се промовишу и афирмишу привредни и туристички потенцијали локалних самоуправа у АП Војводини су од битног значаја за свеукупни развој Покрајине. Посебну пажњу посвећујемо мањим општинама у АП Војводини које су и на овом сајму приказале широк спектар производа и услуга“, рекао је Почуч, нагласивши да је посебно похвалан ангажман Општине Пландиште на пољу афирмације социјалне економије и социјалног предузетништва.

Заменик Почуч је узео учешће и на панел трибини посвећеној социјалној економији и упознао присутне са мерама Покрајинске владе и ресорног Секретаријата, на пољу подршке овом веома значајном облику предузетништва.

Делегацију секретаријата су примили и представници локалне самоуправе на челу са председником Општине, Јованом Репац, упознавши их са плановима на пољу унапређења привреде и туризма у Општини Пландиште. 

На сајму су ове године учествовали излагачи из Канаде, Аустрије, Италије, Словеније, Македоније, Румуније и Републике Српске. Поред промотивних штандова са тематиком „Ћопићеви дани“, посетиоци су могли посетити пословне штандове и видети изложену пољомеханизацију, етно изложбу ручних радова и „гурманлука“ актива жена, као и изложбу живине.