Међународни сајам туризма „ITF Slovakiatour“ у Братислави традиционално негује пријатељство Словачке и Србије

Делегација Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, на челу са потпредседником Покрајинске владе и покрајинским секретаром, Иваном Ђоковићем, присуствовала је у Братислави, Република Словачка, представљању туристичке привреде Републике Србије и АП Војводине на Међународном сајму туризма „ITF Slovakiatour“.

На овогодишњем Сајму туризма у Братислави, Туристичка организација Војводине представља туристичку понуду АП Војводине кроз туристичке организације локалних самоуправа и поједине кластер организације. Поред војвођанских туристичких организација, на Сајму су присутне и Туристичка организација Србије, Града Београда и Града Ниша.

Потпредседник Иван Ђоковић састао се са Њ.Е. амбасадором Републике Србије у Братислави, Шанијем Дермакуом и са председником Прешовског самоуправног краја и народним послаником Републике Словачке, Петером Хуђиком, који су посетили штанд Војводине.

Сусрет са Њ.Е. амбасадором Р. Србије у Братислави

У разговору са председником Прешовског самоуправног краја

Делегација Секретаријата и излагачи на војвођанском штанду потом су присуствовали пријему у Амбасади Републике Србије у Братислави, где су се присутнима обратили потпредседник Иван Ђоковић, директорка Туристичке организације Војводине, као и представници појединих туристичких организација и туристичких агенција.

Захваливши се представницима туристичких организација које ове године излажу своју понуду у Братислави, потпредседник Ђоковић је истакао да су сви они заједнички у многоме допринели да се туристичка привреда како Србије, тако и Војводине, представи у што бољем светлу.

Пријем у Амбасади Р. Србије у Братислави

,,О овом искреном, мирољубивом и константном пријатељству АП Војводине и Републике Словачке није потребно превише говорити, јер се оно потврђује и данас на политичком, привредном и културном плану. Словачка национална мањина на територији АП Војводине и Републике Србије, својом културом и посебношћу је допринела квалитетнијем развоју наше земље и културе у ширем смислу. Отуда и део потенцијала у домену туризма, који је у знатној мери обојен културолошким и обичајним миљеом ове националне заједнице“, рекао је Ђоковић.

Директорица ТОВ др Наташа Павловић је истакла да је сваке године све већи број излагача који наступају на овом Сајму, те да на најбољи начин представљају како АП Војводину, тако и читаву земљу. Она је упутила посебну захвалност локалним самоуправама и њиховим туристичким организацијама, јер је од њих, како каже, потекла иницијатива да се учествује управо на Сајму у Братислави и представи све оно што заиста чини Војводину.

Сајам туризма у Братислави окупља око 500 излагача, а по статистичким подацима посети га више од 100.000 људи. Ове године, акценат је стављен на гастрономски туризам, ловни и активни туризам, потом на велнес програме, фитнес и рекреативни туризам.