Dr Mirjana Kranjac u poseti informatičkoj kompaniji ,,Greensoft“

Pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova dr Mirjana Kranjac, u prisustvu grupe studenata sa Departmana za saobraćaj Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, posetila je informatičku kopmaniju ,,Greensoft“ koja je deo Telegroup-e. Ova kompanija je jedna od onih koje čine „silikonsku dolinu“ u Novom Sadu. Studentima je ovom prilikom predstavljen rad Greensofta u oblasti „precizne poljoprivrede“ i primene geografskih informacionih sistema – GIS – u ovoj oblasti. Današnja poseta je jedna u nizu koja pokazuje koliko je važna podrška Sekretarijata u povezivanju nauke i obrazovanja sa privredom.

Jedan od vlasnika ove start up kompanije koja spada u najbrže rastuće u Jugositočnoj Evropi, Zvezdan Žarić, prikazao je projekte koje realizuje ,,Greensoft“ u zemljama širom sveta. Kompanija stalno povećava broj zaposlenih koje regrutuje među najtalentovanijim studentima sa Univerziteta u Novom Sadu, tačnije Fakulteta tehničkih nauka i Prirodno-matematičkog fakulteta i Poljoprivrednog fakulteta, obezbeđujući posao za najbolje, nakon obuke i probnog perioda rada od 6 meseci.

Kompanija ,,Greensoft“ ima stalnu saradnju i podržava rad istraživačke stanice u Petnici. U kompaniji je naglašeno da je neophodno stalno učenje i posedovanje najviših kompetencija da bi se radilo u okviru brzorastuće delatnosti koja iziskuje izrazitu inovativnost, smela i vizionarska rešenja i energiju.

Studentima su se u toku razgovora pridružili i predstavili im svoje aktivnosti sa dronovima mladi saradnici kompanije ,,Greensoft“.