Susret pokrajinskog sekretara za privredu i turizam dr Nenada Ivaniševića i predsednika Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Gorana Milića u znaku predstojećih mera podrške

Novi Sad, 04. novembar 2020. – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, sastao se danas sa predsednikom Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, Goranom Milićem, uz prisustvo saradnika, pri čemu su razgovarali o aktuelnoj situaciji u sferi sindikata, lokalnih socijalno-ekonomskih saveta, o stanju na tržištu rada, u privredi, sa posebnim akcentom na turizam, kao granu privrede koja je jedna od najpogođenijih trenutnom krizom nastalom usled pandemije virusa Covid-19.

Današnji konstruktivni dijalog sa SSSV-om, kao jednim od najrelevantnijih socijalnih partnera, od izuzetne je važnosti za kreiranje finansijskih, ali i nefinansijskih podsticajnih mera namenjenih navedenim društvenim kategorijama, ali i resoru privrede i njenih grana.

Pokrajinski sekretar je istakao je svakako jedan od najvažnijih ciljeva prevazilaženje izazova i problema koji su evidentni u ovim resorima, uz pružanje pomoći turizmu kako bi opstao i održao se, kao i očuvanje radnih mesta. On je dodao da je pomoć i iskustvo SSSV-a, njegove uprave, članica, saradnika i socijalnih partnera veoma važno prilikom kreiranja predstojećih mera Sekretarijata.

Učesnici sastanka su se ovim putem usaglasili oko daljih koraka u okviru postojeće saradnje, posebno istakavši jačanje tripartitnog dijaloga i položaja pojedinih ugroženih društvenih kategorija.

Ivanišević će se u narednom periodu sastati i sa predstavnicima Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta sa kojima će razgovarati, između ostalog, i o pitanju pomoći postojećim, ali i osnivanju novih lokalnih socijalno-ekonomskih saveta na teritoriji AP Vojvodine.