U susret IV konferenciji ,,Jaka žena – Palić 2022“

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, danas je ragovarao sa organizatorom konferencije ,,Jaka žena – Palić 2022“, Dejanom Pantićem. Ovo je četvrti put da se konferencija održava, a interesovanje je sve veće, dok je sve pristupačnija i dostupnija široj javnosti, sa posebnim akcentom na žene koje su ostvarile zavidan uspeh u mnogobrojnim oblastima. Ove godine, konferencija će biti održana 26. i 27. septembra na više lokacija na Paliću.

Sastanku su prisustvovali zamenik pokrajinskog sekretara, Palimir Tot, i pomoćnik pokrajinskog sekretara, mr Milan Jarić.

Pokrajinski sekretarijat je prepoznao značaj ovakve i srodnih manifestacija, posebno sa aspekta odavanja pošte i javnom isticanju osnaživanja žena i rezultata takvog pristupa, kako bi se i same žene odvažile na korak ka novom biznisu, inicijativama, idejama, a sve u cilju ostvarenja svojih želja, htenja i ambicija.

Ove godine, na Paliću, predviđen je dvodnevni bogat i raznovrstan program, uz velik broj zvanica, eminentnih javnih ličnosti, kulturno – umetnički program, panel diskusije, prezentacije, degustacije i obilaske.

U prelepom ambijentu Palića, prvog dana je predviđen panel posvećen osnaživanju žena koje su pretrpele nasilje, kao i žena iz manjinskih grupa i ugroženih kategorija stanovništva da pokrenu sopstveni biznis, dok je u večernjim satima predviđena dodela priznanja ,,Jaka žena“.

Drugog dana konferencije, biće održan, između ostalog, i panel o iskustvima uspešnih žena u regionu, kao i veoma značajan panel posvećen izazovima u turizmu pod nazivom ,,Srbija na Paliću“, na kom će govornici imati priliku da predstave nove strategije i inovacije u turizmu, ponude, a osvrnuće se i na uticaj turizma na razvoj jedinica lokalne samouprave i mikrodestinacija. Istog dana, biće održana i panel diskusija o formuli uspešne prodaje.

Drugo veče je rezervisano za visoku modu, gastronomiju i tradicionalnu dodelu nagrada istaknutim ličnostima iz sveta mode, lepote, zdravlja, turizma i hotelijerstva.