Успешна реализација сајамских активности Покрајинског секретаријата за привреду и туризам на овогодишњим јесењим сајмовима туризма и коњарства

Покрајински секретаријат за привреду и туризам, на челу са потпредседником Покрајинске владе и покрајинским секретаром, Иваном Ђоковићем, и његовим стручним тимом, и ове је године организатор и учесник бројних конференција, стручних скупова и панел дискусија, у оквиру јесењих сајмова туризма и коњарства на Новосадском сајму. Иновативан приступ и афирмативне програмске активности део су нових стратешких праваца и концепта Секретаријата, што представља замајац посебно у области туризма.

У оквиру 7. Међународног сајма коњартсва и серсана, на ком одгајивачи, ергеле, клубови и удружења из земље и окружења промовишу племенитост врхунских грла и коњичка такмичења, у жижи интересовања су и стручни панели у Конгресном центру Мастер.

Стручни тим Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, у сарадњи са Новосадским сајмом, је иницијатор и организатор округлог стола, тачније панел дискусије под називом ,,Коњарство у служби туризма“. У присуству стручне јавности, професионалци превасходно из занатских области у коњарству, попут одгајивача, сарачлија, ковача и фијакериста, одржали су низ предавања и дискутовали на бројне теме, предности, мане и евидентне проблеме који се јављају у њиховом послу, као и о начинима за њихово превазилажење, уз подршку релевантних институција, организација и чинилаца.

У току данашњег сајамског дана, Секретаријат је учесник 7. Регионалног саветовања под називом ,,Узгој, репродукција и здравствена заштита коња“, које се састоји из два панела посвећених како стању у коњичким спортовима у Србији, тако и комплекном делатношћу одгајивача коња.

Подсетимо се, Секретаријат је и на овогодишњем 49. Међународном сајму туризма, учествовао у организацији бројних стручних окупљања. Потпредседник Иван Ђоковић је учествовао на Међународном скупу винских витезова из двадесетак винских редова из земље и региона у организацији Туристичке организације Војводине уз подршку Туристичке организације Грсда Новог Сада, Сајма и Секретаријата, а потом и на Годишњем скупу туристичких водича Србије, у организацији Националне асоцијације туристичких водича Србије.

Ђоковић је указао на стратешке правце Секретаријата и на Конференцији под називом ,,Туризам као фактор регионалне сарадње на Балкану“, у организацији Балканске асоцијације хотелијера и ресторатера БАХА.

На Сајму туризма, потпредседник Ђоковић је учествовао и на додели признања истакнутим учесницима, узимајући у обзир чињеницу да је Секретаријат велики ослонац у организацији овог Сајма.