Unapređenje poslovanja i marketinga ženskog preduzetništva među ključnim prioritetima u narednom periodu

Novi Sad, 25. januar 2021. – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, sastao se danas sa predstavnicama Udruženja ,,Biznis na štiklama“ i Udruženjem ,,Trg preduzetništva“ iz Novog Sada, preduzetnicama okupljenim oko zajedničkih projekata, interesa i ideja, koje za cilj imaju unapređenje i afirmativno promovisanje ženskog preduzetništva i značaja poslovne i porodične žene današnjice, o čijoj vrednosti smatraju da je neophodno govoriti više i glasnije.

Iako je realizacija većine aktivnosti neizvesna, a usled aktuelnih preventivnih mera u borbi protiv širenja, preduzetnice su veoma aktivne prilikom planiranja tribina, konferencija, manifestacija i zajedničkih aktivnosti, te edukacija u oblasti preduzetništva i startap preduzeća, sa posebnim osvrtom na važnost promotivnih aktivnosti zarad bolje vidljivosti i dostupnosti njihovog rada u razmeni znanja i iskustava.

Pokrajinski sekretar Ivanišević je istakao pojedinosti o radu Sekretarijata, novim konceptima podsticajnih mera, te mestu koje bi mogle da zauzmu predstavnice ženskog preduzetništva u svakodnevnom radu Sekretarijata, uz svojevrstan doprinos. On je pozvao preduzetnice da učestvuju u organizacionim aktivnostima Sekretarijata, koji planira da u saradnji sa Novosadskim sajmom organizuje Sajam preduzetništva početkom maja meseca tekuće godine, u onlajn formi, putem neke od dostupnih platformi. U planu su i jesenje manifestacije posvećene privredi i preduzetništvu, u čijoj će organizaciji svakako učestvovati i predstavnice ženskog preduzetništva, o čemu će biti reči u narednom periodu.

Uputivši im poziv za partnerstvo na pomenutom projektu, Ivanišević je najavio i potpisivanje protokola o saradnji sredinom februara meseca sa Udruženjem ,,Biznis na štiklama“, koji će simbolično označiti početak novog vida saradnje sa ovim udruženjem i njegovim članicama.

On je najavio i formiranje posebnog radnog tela, saveta, pri Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam, a koje će se aktivno i savetodavno baviti pitanjima u vezi sa ženskim preduzetništvom, te time pružiti dodatnu podršku i ,,vetar u leđa“ svim zainteresovanim preduzetnicama i onima koje to žele da postanu, podstičući ih na aktivno učešće na konkursima Sekretarijata čije se raspisivanje planira za kraj februara, odnosno početak marta meseca.

Predsednica Udruženja ,,Biznis na štiklama“, Sofija Bajić, je ovom prilikom istakla da Klub Biznis na štiklama okuplja preduzetnice iz Srbije i celog regiona pružajući im nesebičnu podršku prilikom stupanja u svet poslovanja, kao i podršku za n dalje napredovanje i širenje biznisa.

Ovo Udruženje je i organizator veoma značajne međunarodne stručne konferencije Biznis na štiklama, koja je poslednjih godina delom podržana i sredstvima iz projekta Ženski biznis HAB u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija, čiji su partner na projektu, a koji sprovode sa vodećim partnerom Poduzetničko-razvojnim centrom općine Erdut iz Hrvatske.

Sastanku je prisustvovala i Marija Radojčić iz Udruženja ,,Trg preduzetništva“, nosilac licence Biznis kafea za Vojvodinu, vlasnica firme za brendiranje i konsalting sa posebnim akcentom na brendiranje proizvoda koji nastaju u poljoprivrednim gazdinstvima i idejni tvorac manifestacije Novosadski noćni bazar, koja, sada već tradicionalno, okuplja velik broj posetilaca na nekim od najatraktivnijih lokacija u Novom Sadu, okupljajući preduzetnike, umetnike i male proizvođače.